قهوه و چای پررنگ در زمان امتحانات ممنوع!
ايسنا/ مدير گروه بهبود تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي خراسان شمالي گفت: از خوردن قهوه و چاي پر رنگ در زمان امتحانات خودداري کنيد ولي چاي کم رنگ مفيد است.
نسرين عليزاده با اشاره به استرس و اضطراب دانش آموزان و دانشجويان در زمان امتحانات گفت: در اثر اضطراب و استرس، ميزان ترشح هورمون آدرنالين و کورتيزول در بدن افزايش مي يابد و به بدن کمک مي کند تا انرژي بيشتري براي مقابله با شرايط استرس داشته باشد.
وي بيان کرد: مواد کافئين دار مانند قهوه و چاي و حتي برخي کاکائوها در کوتاه مدت سبب بيداري و تمرکز حواس ميشوند، اما خواص آن در مدت چند دقيقه برعکس شده و باعث برهم خوردن تمرکز و حتي کاهش يادگيري و در نتيجه افزايش استرس و اضطراب در فرد ميشود.
عليزاده بيان کرد: آبميوههاي صنعتي به دليل داشتن شکر و مواد افزودني، نامناسب هستند و به دليل اين که انرژي زيادي را در لحظه اي کوتاه تخليه و آزاد ميکند، استرسزا هستند.
وي مصرف آب را تسکين بخش خواند و افزود: در طول روز، آب کافي بياشاميد و بيش از نيم ساعت پيش از غذا و يک تا دو ساعت پس از غذا نوشيدن آب اشکالي ندارد اما آشاميدن آب و نوشيدنيها در وسط غذا سبب اختلال هضم و ايجاد نفخ ميشود.
عليزاده مصرف لبنيات را در کاهش استرس دانش آموزان موثر دانست و گفت: مصرف روزانه يک ليوان شير براي ايجاد آرامش در طول دوران آمادگي براي امتحان موثر است.
وي خاطرنشان کرد: در ساعات مطالعه از خوردن ماست ترش و دوغ ترش که موجب خواب آلودگي است بپرهيزيد و خوردن روزانه شير و همچنين ماست شيرين را فراموش نکنيد.