آب ماست را دور نریزید
ايسنا/استاديار پژوهش مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابعطبيعي لرستان گفت: آب ماست حاوي کلسيم و ويتامينهاي محلول در آب موجود در شير شامل ويتامينهاي گروه B، پروتئين، چربي و برخي از املاح ديگر شير بوده و بسيار مفيد است و نبايد دور ريخته شود.
بهروز ياراحمدي با اشاره به اينکه ماست در مقايسه با شير به دليل افزودن باکتريهاي مفيد مقدار بيشتري کلسيم و پروتئين دارد، اظهار کرد: ماست يکي از فرآوردههاي تخميري شير است که در اثر افزودن مايه ماست به شير و نگهداري آن در شرايط خاص حاصل ميشود.
وي ادامه داد: ماهيت مايه ماست از باکتريهاي استرپتوکوکوس ترموفيلوس و لاکتوباسيلوس بولگاريکوس است که بهعنوان استارتر يا آغازگر در توليد فرآوردههاي تخمير شده مثل ماست استفاده ميشوند.
ياراحمدي عنوان کرد: ماست در مقايسه با شير به دليل افزودن باکتريهاي مفيد مقدار بيشتري کلسيم و پروتئين دارد.
استاديار پژوهش مرکز تحقيقات و آموزش کشاورزي و منابعطبيعي لرستان بيان کرد: آب ماست حاوي کلسيم و ويتامينهاي محلول در آب موجود در شير شامل ويتامينهاي گروه B، پروتئين، چربي و برخي از املاح ديگر شير بوده و بسيار مفيد است و نبايد دور ريخته شود.
وي تصريح کرد: شير در صورت مصرف مستمر، فشارخون افراد مبتلا به فشار را تنظيم ميکند ولي درمورد آب ماست به دليل وجود اسيدلاکتيک و نمک کم ميتواند موجب کاهش فشارخون شود.
ياراحمدي تأکيد کرد: ترشي ماست يکياز خواص ماهيتي آن بوده که در اثر فعاليتهاي لاکتيکي مايه ماست و تبديل قند لاکتوز شير به اسيد لاکتيک ايجاد ميشود، ماست در اثر فرآيند اعمال شده، شرايط نگهداري و مايه ماست مصرف شده ميتواند از درجه ترشي و يا شيريني متفاوتي برخوردار باشد.