خواص فوق العاده کشک برای بدن
سيمرغ/ کشک صنعتي در کارخانه ها از ماست و طي فرآيند کنترل شده ، توليد و به صورت خمير يا مايع و يا پودر به بازار مصرف عرضه مي شود. در توليد آن شير پاستوريزه ابتدا به ماست تبديل شده و با حرارت دادن ماست آب آن جدا و سپس آبگيري مي شود و پس از نمک زدن به آن، محصول بدست آمده سرد و سپس بسته بندي مي گردد. ماست مورد استفاده براي کشک ممکن است کم چرب، بي چربي و يا پرچرب باشد.
آيا کشک پاستوريزه هم بايد جوشانده شود؟
در هنگام مصرف، کشک را به طور مستقيم از بسته بندي وارد ظرف نکنيد بلکه ابتدا آن را در ظرفي جدا ريخته و قوام، رنگ، بو و طعم آن را کنترل کنيد و پس از اطمينان از عدم وجود لکه هاي آلودگي از آن استفاده کنيد. کشک هاي پاستوريزه که داراي تاريخ مناسب بوده و از برندهاي معتبر هستند معمولا احتياج به جوشاندن ندارند اما بهتر است براي اطمينان بيشتر آن را به مدت ده دقيقه بجوشانيد.
ارزش غذايي کشک
کشک به لحاظ ميزان پروتئين و کلسيم موجود در آن بسيار غني است. ويتامين هاي حساس به حرارت موجود در شير از جمله ويتامين هاي B1، B6،C در مراحل توليد کشک به روش صنعتي و سنتي بسيار کاهش مي يابد.
اگر روي کشک کپک بزند با برداشتن کپک مي توان آن را استفاده کرد؟
خير بايد از مصرف آن خودداري شود.
ميزان پروتئين موجود در کشک نسبت به شير و ميزان مجاز مصرف آن
کشک گاهي به صورت غذا و بيشتر به عنوان چاشني در غذا استفاده مي شود و توصيه خاصي در مورد ميزان مصرف آن وجود ندارد به ازاي هر کيلو گرم وزن بدن، روزانه به يک گرم پروتئين نياز است که با توجه به ميزان پروتئين کشک بخشي از آن مي تواند از اين طريق تامين شود.
اگر بعد از باز کردن کشک همه آن استفاده نشود براي جلوگيري از فساد آن چه بايد کرد؟
بهتر است کشک را به اندازه مورد نياز خريداري کنيد.
مي توانيد براي نگهداري کشک مايع، آن را داخل قالب جايخي ريخته و داخل فريزر نگهداريد تا يخ بزند سپس قطعات آن را از قالب جدا کرده داخل کيسه فريزر نگهداري کنيد و در مواقع لزوم از آن استفاده نمائيد.
ميزان مواد مغذي در 100 گرم کشک
در کشک مايع 82 درصد رطوبت وجود دارد، حداقل پروتئين آن 8 درصد و حداقل چربي آن يک درصد است. يک ليوان کشک مايع 260 ميلي گرم کلسيم دارد. به تازگي پودر کشک نيز توليد و به بازار عرضه شده است که استفاده از آن مخاطرات استفاده از کشک مايع را ندارد. در کشک خشک و پودر کشک رطوبت حداکثر 10 درصد ، پروتئين حداقل 50 درصد و چربي حداکثر 11 درصد مي باشد.
خواص کشک
ميزان انرژي توليد شده با 100 گرم کشک حدود 105 تا 120 کيلوکالري است که مي تواند به عنوان يکي از تامين کننده هاي انرژي مورد نياز بدن در رژيم غذايي روزانه گنجانده شود. کشک به علت داشتن اسيدهاي آلي، ضدعفوني کننده دستگاه هاضمه(معده، روده کوچک و روده بزرگ) است.
کشک به عنوان يک غذاي نفاخ و هم آورنده و سفت کننده روده محسوب مي شود به همين علت براي هضم راحت آن از نعناي خشک استفاده مي شود.
کشک براي کوکان کم وزن غذاي مناسبي محسوب مي شود.
مصرف کشک براي بيماران داراي کلسترول بالا و همچنين فشارخون بالا توصيه نمي شود.
کشک به عنوان يک غذاي مقوي گرسنگي را کاهش داده و حجم کمي از معده را اشغال مي کند.
کشک خشک مي تواند به عنوان يک ميان وعده پرانرژي مصرف شود که افراد چاق بايد به اين نکته توجه کنند.
از کشک به عنوان يک افزودني به غذا نيز استفاده مي شود.
کشک در بردارنده تمامي خواص شير و حاوي کلسيم ، چربي، نمک، پروتئين و بعضي از ويتامين هاي گروه ب است.
آيا مصرف کشک مي تواند از پوکي استخوان پيشگيري کند؟
بله کشک داراي کلسيم بالا و فسفر قابل ملاحظه اي است و به همين دليل مي تواند در پيشگيري از پوکي استخوان موثر باشد.