نماد آخرین خبر

با مارچوبه قلب خود را تقویت کنید

منبع
ايسنا
بروزرسانی
با مارچوبه قلب خود را تقویت کنید

ايسنا/مارچوبه به دليل دارا بودن ترکيباتي مانند فولات و ويتامين هاي گروه B مي‌تواند از ابتلا به بيماري‌هاي قلبي عروقي پيشگيري کند و ميزان هموسيستئين خون را کنترل کند.

مارچوبه Asparagus officinale گياهي است که در فصل بهار و اوايل تابستان ظاهر مي شوند. ميوه ي اين گياه قرمز خوشرنگ و داراي دانه هاي فراوان و به دو صورت خودرو و پرورش يافته در نقاط مختلف جهان، از جمله ايران، وجود دارد که مهم ترين مناطق رشد و تکثير آن در ايران ،استان هاي آذربايجان، اصفهان، کرمانشاه، تهران و نواحي جنوبي ايران (از جمله شيراز) است.

مهندس مهين متين زارع، کارشناس گروه فارماکوگنوزي و داروسازي پژوهشکده گياهان دارويي جهاددانشگاهي در خصوص ارزش غذايي اين گياه گفت: افزودن اين سبزي به غذاها به معني جذب بيشتر ويتامين E است. اين گياه داراي قدرت آنتي اکسيداني بالايي بوده و براي پيشگيري از بيماري هاي قلبي عروقي لازم و ضروري است پس براي مراقبت از قلبتان در کنار غذا مارچوبه نيز ميل کنيد. همچنين فولات که در اين گياه وجود دارد، اساساً براي سلامت سيستم قلب و عروق لازم و ضروري است و کمبود فولات باعث ايجاد خطر حمله ي قلبي و بيماري هاي قلبي و عروقي مي شود.

وي افزود: ساقه مارچوبه مانند سبزيجات خوراکي قابل مصرف است و دانه، ريشه و عصاره آن داراي خواص درماني به خصوص مدر است. دانه مارچوبه در ساخت داروهاي مدر، ملين، درمان‌کننده التهابات عصبي، روماتيسم، تسکين درد دندان، تحريک رشد مو و بالاخره داروها درمان سرطان مصرف مي شود.

به گزارش روابط عمومي پژوهشکده گياهان دارويي جهاددانشگاهي، زارع گفت: دانه مارچوبه همچنين جايگزيني براي قهوه است. در طب چيني نيز دانه مارچوبه براي درمان بيماري هاي انگلي به کار مي رود همچنين در فرآورده هاي خانگي از ساقه و عصاره مارچوبه براي درمان زخم هاي آکنه و پاک کردن صورت استفاده جلدي مي شود. افرادي که التهاب يا نارسايي کليه دارند، بايد در مصرف مارچوبه احتياط کنند هر چند واکنش هاي حساسيتي نسبت به مارچوبه بسيار نادر است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar