نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

7 دلیل شگفت انگیز برای خوردن خرما

منبع
بهداشت نيوز
بروزرسانی
 7 دلیل شگفت انگیز برای خوردن خرما

بهداشت نيوز/ يکي از قديمي‌ترين محصولات زراعي موجود در اين کره‌ي خاکي که بيش از 6000 سال است انسان ها از آن استفاده مي کنند، خرما است. علم و تغذيه ي مدرن تازه به اين پرداخته تا خواص اين ميوه‌ي بهشتي براي سلامتي ما را مورد بررسي قرار دهد. با ما همراه باشيد...
بيش از 200 نوع خرما در سراسر جهان رشد مي‌کند که البته همه‌ي اين‌ها ممکن است در سوپرمارکت محله‌ي شما وجود نداشته باشد، اما براي کسب اطلاعات بيشتر درباره اينکه چرا بايد بيشتر از اين ميوه‌هاي خوشمزه در رژيم غذايي خود استفاده کنيد، مطلب زير را مطالعه کنيد.

فوايد خرما براي سلامتي
1- بسيار مغذي
خرماها به دليل مزه‌اي که دارند، تنها يک ماده‌ي شيرين ساده تلقي نمي‌شوند، بلکه آن‌ها يک منبع غني از بسياري از مواد مغذي هستند و حاوي فيبر نيز مي‌باشند. در واقع 100 گرم خرما که حدود 4 تا 5 عدد از آن مي‌باشد، 18 درصد فيبر مورد نياز روزانه‌ي شما را تأمين مي‌کند.


همين مقدار خرما (100 گرم) 20 درصد پتاسيم، 18 درصد مس، 14 درصد منيزيم مورد نياز روزانه‌ي شما و مقدار قابل توجهي از آهن و کلسيم که مواد غذايي بسيار لازم براي استخوان‌ها و خون شما هستند را تأمين مي‌کند.
علاوه بر اين، خرما حاوي منابع خوبي از ويتامين‌ها آ، ب 5، ب 6، فولات يا همان ب 9، نياسين يا همان ب 3 است.

2- خواص آنتي اکسيداني
يک مطالعه که در سال 2005 انجام شد نشان داد که خرما در مقايسه با ديگر ميوه‌هاي خشکِ متداول حاوي پولي فنل (يک نوع آنتي‌اکسيدان بسيار قوي) بيشتري است. تحقيقات نشان داده است که پلي فنل ها به پيشگيري از بيماري‌هاي تحليل برنده مانند بيماري‌هاي قلبي، سرطان، پوکي استخوان و انواع ديابت کمک مي‌کنند.

3- کنترل ديابت
در يک مطالعه نشان داده شد که مصرف خرما به کنترل سطح قند و چربي‌هاي در گردش خون بيماران ديابتي کمک مي‌کند.
اين نتيجه جالب است زيرا خرما کربوهيدرات و قندهاي طبيعي زيادي دارد. مواد غذايي شيرين مي‌توانند باعث افزايش سريع قند خون شوند که اين براي افراد مبتلا به ديابت خطرناک است. محققان مقايسه کردند چه مصرف خرما همراه با وعده‌هاي غذايي و چه به تنهايي ميزان قند خون را به طور ناگهاني افزايش نمي‌دهند.
مطالعه‌اي ديگر نشان داد که عصاره‌ي ميوه‌ي خرما جلوي بدتر شدن نوروپاتي ديابتي را مي‌گيرد.

4- سلامت جنسي
خرما از زمان‌هاي قديم به طور سنتي براي افزايش توان جنسي استفاده مي‌شود. يکي از روش‌هاي بسيار خوب توصيه شده براي افزايش توانايي جنسي اين است که يک مشت خرما را به مدت يک شب در شير بز خيسانده و صبح آن را به خوبي با کمي هل و عسل مخلوط کرده و ميل نماييد. اين دستورالعمل از نظر علمي ثابت نشده است اما ارزش امتحان کردن را دارد و مصرف آن جاي نگراني ندارد.
جالب است، در تحقيقات مشخص شده است که گرده‌ي حاصل از گل‌هاي نخل خرما موجب افزايش ميزان باروري در مردان و افزايش تعداد اسپرم‌ها مي‌شود. اين اثر در ميوه‌ي خرما يافت نشده، اما تحقيقات نشان مي‌دهد که در کل خرما موجب کاهش ميزان ناباروري مي‌شود.

5- عملکرد روده و سرطان
در يک مطالعه‌ي دانشگاهي در مورد سلامت روده از نظر سرطان تحقيقي انجام شد. بدين ترتيب که در يک گروه از داوطلبان به مدت سه هفته هر روز حدود 50 گرم خرما مصرف شد. در اين زمان حرکات تناوبي روده‌اي آن‌ها بهتر شد و عوامل شيميايي حاصل از گوارش که موجب ايجاد سرطانيم شود در آن‌ها به مقدار قابل توجهي کاهش يافت.
محققان معتقدند که ميزان فيبر بالا و پلي فنل هاي موجود در خرما از عملکرد سلامتي فلور روده محافظت کرده و در نتيجه موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال مي‌شود.
مطالعات ديگر همچنين نشان داده است که برخي از ترکيبات طبيعي موجود در خرما، اثرات ضد توموري و ضد سرطاني دارند.

6- سلامت قلب
تحقيقات نشان داده است که مصرف خرما موجب کاهش چربي‌هاي خون و استرس اکسيداتيو در بدن مي‌شود. اين خواص خرما به پيشگيري از گرفتگي عروق که موجب بيماري‌هاي چون سکته، حملات قلبي و انوريسم مي‌شود، کمک مي‌کند.

7- بارداري
تحقيقات دانشگاه علم و صنعت اردن نشان داد زنان بارداري که در 4 هفته‌ي آخر بارداري‌شان روزانه 6 عدد خرما مي‌خوردند، نتايج بهتري را در طول درد زايمان و وضع حملشان تجربه کردند.

زناني که خرما مي‌خوردند، در مقايسه با زناني که خرما نمي‌خوردند:
* دهانه‌ي رحمشان هنگام ورود به بيمارستان بازتر بود
* غشاي اطراف جنين تناسب بهتري داشت
* 96 درصد درد زايمان خودبه‌خودي داشتند که در گروهي که خرما مصرف نمي‌کردند، اين آمار 79 درصد بود
* مقدار مصرف داروهاي پروستين و اکسي توسين کمتر بود
* زمان اولين مرحله‌ي درد زايمان نصف زمان گروهي بود که خرما نمي‌خوردند.

راه‌هايي براي مصرف بيشتر خرما
خرماها ميان وعده‌هاي بسيار خوشمزه‌اي هستند که انواع آن‌ها به صورت تازه و خشک در سوپرمارکت‌ها يافت مي‌شوند. مي‌توانيد آن‌ها را مانند ميوه در زمان ميان وعده‌ها مصرف کنيد.
يکي ديگر از روش‌هاي مصرف خرما استفاده از آن در نوشيدني‌هاست. مي‌توانيد از آن در اسموتي هاي مختلف استفاده کنيد و يا مثلاً شيرخرما درست کرده و ميل نماييد.
يکي از بهترين کارها براي مصرف خرما خوردن آن به همراه نوشيدني‌هاي گرم مانند چاي و قهوه است. بدين ترتيب هم از فوايد آن بهره مي‌بريد و هم جايگزين بسيار عالي براي قند و شکر داريد.
از خرما در تهيه‌ي غذاهاي مختلف هم مي‌توان استفاده کرد. مخلوط آن با برنج و يا تخم مرغ و برخي سالادها به خصوص در فصول سرد سال بسيار مفيد است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره