باشگاه خبرنگاران/ انجیر خشک منبع کلسیم است؛ ماده ای معدنی که بدن روزانه برای انجام بسیاری از عملکرد‌ها مانند حفظ قدرت استخوان‌ها و دندان‌ها به آن نیاز دارد؛ به گونه‌ای که نصف فنجان انجیر خشک، حاوی ۱۲۱ میلی گرم کلسیم است.
انجیر خشک سرشار از مواد معدنی مهم برای سلامت استخوان مانند منیزیم، پتاسیم و فسفر است که در رشد و تجدید سلول‌های بدن نقش دارد؛ علاوه بر این حاوی مقادیر زیادی ماده مغذی به نام استرانسیم است که باعث سلامت استخوان می‌شود و برای عملکرد آنزیم‌ها ضروری است.

انجیر خشک مملو از مواد مغذی مهم برای سلامتی مانند قند طبیعی، مقادیر زیادی فیبر و پلی فنول‌های آنتی اکسیدان و کلسیم لازم برای تقویت سلامت استخوان و جلوگیری از ضعف و شکنندگی است، به گونه‌ای که یک فنجان از آن تقریبا یک چهارم کلیسم مورد نیاز بدن در روز را تامین می‌کند.

کریستیال فان متخصص تغذیه می‌گوید: انجیر خشک میوه‌ای خوشمزه است که از زمان‌های بسیار قدیم شناخته شده است. این میوه عمدتا از قند دکستروز تشکیل شده است که حدود ۵۰ درصد از ترکیب انجیر را شکل می دهد و حاوی ویتامین‌های A، B و C و درصد بالایی از کلسیم، پتاسیم، مس و آهن بوده و خشک و تازه آن فواید بسیار زیادی دارد.
انجیر خشک به طور مؤثر یبوست را درمان می‌کند، زیرا حاوی درصد بالایی از الیاف است که عملکرد روده را تسهیل و از اختلالات گوارشی جلوگیری می‌کند.

این خوراکی خوشمزه، سلامت قلب را تقویت و از آن در برابر بیماری‌های قفسه سینه مانند سکته مغزی و تصلب شرایین محافظت می‌کند. برخی مطالعات نشان داده است که خوردن انجیر خشک باعث افزایش توانایی بدن در مبارزه با رادیکال‌های آزاد، کاهش تری گلیسیرید در بدن، کنترل سطح فشار خون و جلوگیری از افزایش آن می‌شود؛ زیرا حاوی درصد بالایی از پتاسیم است که به تعادل مایعات در بدن کمک کرده و رگ‌های خونی را آرام می‌کند.

انجیر خشک وزن اضافی را هم کاهش می‌دهد؛ زیرا حاوی فیبر‌های محلول و نامحلول است که اشتها را به طور موثری کنترل می‌کند. از تومور‌های سرطانی، به ویژه سرطان ریه و روده بزرگ محافظت می‌کند و به دلیل برخورداری از آهن، کم خونی را درمان می‌کند.

برای سلامت چشم‌ها مفید بوده و از بیماری‌های مرتبط با آن مانند تخریب ماکولا یا کیست جلوگیری می‌کند؛ زیرا حاوی ماده معدنی منگنز است که فقدان آن دلیل اصلی کاهش بینایی در افراد مسن است. علاوه براین حاوی پتاسیم بوده و به همین دلیل از عملکرد سلول‌های عضلانی پشتیبانی می‌کند و به آن‌ها امکان گسترش و انقباض را می‌دهد.

می‌توان با خیساندن ۲ یا ۳ دانه انجیر خشک در یک فنجان شیر و سپس خوردن آن در طول روز از این خوراکی لذیذ استفاده کرد. این ماده همچنین با علائم پیری یا پیری پوست مبارزه کرده و پوست را نرم می‌کند، زخم‌ها را برطرف کرده و به پوست طراوت و شادابی کامل می‌بخشد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar