
از مصرف انجیر خشک به این دلایل غافل نشوید

باشگاه خبرنگاران/ انجير خشک منبع کلسيم است؛ ماده اي معدني که بدن روزانه براي انجام بسياري از عملکردها مانند حفظ قدرت استخوانها و دندانها به آن نياز دارد؛ به گونهاي که نصف فنجان انجير خشک، حاوي ۱۲۱ ميلي گرم کلسيم است.
انجير خشک سرشار از مواد معدني مهم براي سلامت استخوان مانند منيزيم، پتاسيم و فسفر است که در رشد و تجديد سلولهاي بدن نقش دارد؛ علاوه بر اين حاوي مقادير زيادي ماده مغذي به نام استرانسيم است که باعث سلامت استخوان ميشود و براي عملکرد آنزيمها ضروري است.
انجير خشک مملو از مواد مغذي مهم براي سلامتي مانند قند طبيعي، مقادير زيادي فيبر و پلي فنولهاي آنتي اکسيدان و کلسيم لازم براي تقويت سلامت استخوان و جلوگيري از ضعف و شکنندگي است، به گونهاي که يک فنجان از آن تقريبا يک چهارم کليسم مورد نياز بدن در روز را تامين ميکند.
کريستيال فان متخصص تغذيه ميگويد: انجير خشک ميوهاي خوشمزه است که از زمانهاي بسيار قديم شناخته شده است. اين ميوه عمدتا از قند دکستروز تشکيل شده است که حدود ۵۰ درصد از ترکيب انجير را شکل مي دهد و حاوي ويتامينهاي A، B و C و درصد بالايي از کلسيم، پتاسيم، مس و آهن بوده و خشک و تازه آن فوايد بسيار زيادي دارد.
انجير خشک به طور مؤثر يبوست را درمان ميکند، زيرا حاوي درصد بالايي از الياف است که عملکرد روده را تسهيل و از اختلالات گوارشي جلوگيري ميکند.
اين خوراکي خوشمزه، سلامت قلب را تقويت و از آن در برابر بيماريهاي قفسه سينه مانند سکته مغزي و تصلب شرايين محافظت ميکند. برخي مطالعات نشان داده است که خوردن انجير خشک باعث افزايش توانايي بدن در مبارزه با راديکالهاي آزاد، کاهش تري گليسيريد در بدن، کنترل سطح فشار خون و جلوگيري از افزايش آن ميشود؛ زيرا حاوي درصد بالايي از پتاسيم است که به تعادل مايعات در بدن کمک کرده و رگهاي خوني را آرام ميکند.
انجير خشک وزن اضافي را هم کاهش ميدهد؛ زيرا حاوي فيبرهاي محلول و نامحلول است که اشتها را به طور موثري کنترل ميکند. از تومورهاي سرطاني، به ويژه سرطان ريه و روده بزرگ محافظت ميکند و به دليل برخورداري از آهن، کم خوني را درمان ميکند.
براي سلامت چشمها مفيد بوده و از بيماريهاي مرتبط با آن مانند تخريب ماکولا يا کيست جلوگيري ميکند؛ زيرا حاوي ماده معدني منگنز است که فقدان آن دليل اصلي کاهش بينايي در افراد مسن است. علاوه براين حاوي پتاسيم بوده و به همين دليل از عملکرد سلولهاي عضلاني پشتيباني ميکند و به آنها امکان گسترش و انقباض را ميدهد.
ميتوان با خيساندن ۲ يا ۳ دانه انجير خشک در يک فنجان شير و سپس خوردن آن در طول روز از اين خوراکي لذيذ استفاده کرد. اين ماده همچنين با علائم پيري يا پيري پوست مبارزه کرده و پوست را نرم ميکند، زخمها را برطرف کرده و به پوست طراوت و شادابي کامل ميبخشد.