چیپس سیب زمینی؛ میان وعدهای لذیذ اما کشنده

باشگاه خبرنگاران/ هنگامي که صحبت از يک ميان وعده ميشود شايد اولين چيزي که به ذهن خطور ميکند، يک پاکت چيپس سيب زميني است. آن ترد، چرب و بسيار خوشمزه است. اين يک غذاي راحت واقعا دوست داشتني است؛ اما آيا تا به حال به اين فکر کردهايد که هنگام مصرف چيپس سيب زميني دقيقا چه اتفاقي در بدن شما رخ ميدهد؟ به ويژه اگر هر روز مصرف شود.
در ادامه به برخي از عوارض مصرف چيپس براي سلامتي اشاره شده است که دانستن آن ميتواند از بروز برخي مشکلات جدي سلامتي جلوگيري کند.
باعث اضافه وزن ميشود
محققان دانشگاه ديکين دريافته اند کساني که نمک اضافي مصرف ميکنند در نهايت تمايل بيشتري به مصرف غذاهاي چرب دارند. هرچه بيشتر چيپس شور بخوريد، اين ميل در شما بيشتر شده و در نهايت منجر به افزايش وزن ميشود؛ به علاوه در مطالعهاي از سوي دانشگاه هاروارد که هر ساله انجام ميشود مشخص شده افرادي که در برنامه غذايي خود مصرف مداوم چيپس را داشته اند، داراي وزن بيشتري بوده اند.
اعتيادآور است
در مطالعهاي که در اين زمينه انجام شد، مشخص شده که صداي تُرد چيپس هنگام مصرف، از دلايل محبوبيت اين ميان وعده است. افراد اين صدا را به صداي غذاي تازه و طبيعي ترجيح داه اند. اين عامل سبب ميشود که افراد بدون آنکه متوجه باشند بيش از حد کافي چيپس مصرف کنند و اين امر سبب اعتياد افراد ميشود.
تنها حاوي کالري است
هنگامي که به تجزيه تغذيه يک کيسه استاندارد چيپس سيب زميني نگاه ميکنيد، خواهيد ديد که آنها کالري، چربي و سديم زيادي دارند، اما تقريبا تهي از موارد ديگر هستند. چيپس، چون يک ماده غذايي سرخ شده است و ميتوان گفت که تقريبا فاقد ارزش غذايي واقعي است بنابراين فرد ديرتر احساس سيري خواهد داشت و در نتيجه براي رفع گرسنگي بيشتر مصرف ميکند.
باعث افزايش فشار خون ميشود
شواهد زيادي وجود دارد که نشان ميدهد مصرف زياد سديم ارتباط مستقيمي با افزايش فشار خون دارد. يکي از اجزاي اصلي چيپس سيب زميني، ميزان سديم است. اگر به طور مرتب ميان وعدههاي شور مصرف کنيد، به مرور زمان خود رابراي ايجاد فشار خون بالا آماده ميکنيد. مطالعهاي ديگر نشان داده که ميان مصرف چيپس سيب زميني و افزايش بيماري قلبي ارتباط وجود دارد؛ بنابراين اگر ميخواهيد که از سلامت خود محافظت کنيد، بهتر است مصرف روزانه چيپس را کنار بگذاريد.
خطر ابتلا به سرطان را افزايش ميدهد
به نظر ميرسد که سرطاني بودن چيبس تا حدودي افراطي است، اما دادههايي وجود دارد که مبين اين موضوع است و طبق انجمن سرطان آمريکا، چيپس سيب زميني حاوي ترکيب آکريل آميد است که هنگام سرخ کردن، بو دادن و پخت در غذاهاي نشاستهاي زياد ايجاد ميشود. مطالعاتي وجود دارد که اين ترکيب را به سرطان مرتبط ميکند، بنابراين اگر هر روز چيپس سيب زميني ميخوريد، احتمال ابتلا به سرطان را در خود افزايش ميدهيد؛ بديهي است که اين موضوع ارزشش را ندارد.