فواید فوق العاده روغن هسته انگور برای سلامتی

باشگاه خبرنگاران/ روغن هسته انگور سرشار از انواع آنتي اکسيدان اعم از اسيدهاي فنليک، آنتوسيانينها و ... است.
آنتي اکسيدان موجود در روغن هسته انگور ميتواند به جلوگيري از بيماريها کمک کند و از بروز استرس اکسيداتيو، آسيب بافتي و التهاب جلوگيري کند.
در اين گزارش با ۹ مورد از مزاياي روغن هسته انگور آشنا خواهيد شد:
۱- کاهش فشار خون
بررسي ۱۶ مطالعه بر روي ۸۱۰ فرد مبتلا به فشار خون بالا يا خطر ابتلا به اين بيماري نشان داد که با مصرف روزانه ۱۰۰-۲۰۰۰ ميلي گرم عصاره هسته انگور، فشار خون سيستوليک و دياستوليک به طور قابل توجهي کاهش مييابد.
۲- بهبود جريان خون
برخي مطالعات نشان ميدهد که روغن هسته انگور جريان خون را بهبود ميبخشد؛ به گونهاي که در يک مطالعه ۸ هفتهاي بر روي ۱۷ زن سالم در دوران يائسگي، مشخص شد که مصرف ۴۰۰ ميلي گرم روغن هسته انگور بر روي جريان خون تأثير داشته و خطر لخته شدن خون را کاهش ميدهد.
۳- کاهش آسيب اکسيداتيو
يک عامل خطر شناخته شده براي بيماريهاي قلبي، سطح بالاي کلسترول مضر در خون است. اکسيداسيون کلسترول LDL اين خطر را بسيار افزايش ميدهد و نقش اصلي در تصلب شرايين يا تجمع رسوبات چربي در عروق دارد.
طبق مطالعات، مشخص شد که روغن هسته انگور باعث کاهش اکسيداسيون مضر کلسترول ناشي از رژيمهاي پرچرب ميشود و در مطالعه ديگري، هنگامي که ۸ فرد سالم يک وعده غذايي پرچرب مصرف کردند، مصرف ۳۰۰ ميلي گرم روغن هسته انگور اکسيداسيون چربيها در خون را مهار کرد.
۴- بهبود سطح کلاژن و استحکام استخوان
افزايش مصرف فلاونوئيدها ممکن است توليد کلاژن و استخوان سازي را بهبود بخشد و روغن هسته انگور يکي از منابع غني فلاونوئيدها است که باعث افزايش تراکم و قدرت استخوان ميشود.
در حقيقت، مطالعات حيواني نشان داده است که افزودن روغن هسته انگور به رژيم کم کلسيم يا پر کلسيم ميتواند باعث افزايش تراکم استخوان، مقدار مواد معدني و استحکام استخوان شود.
۵- پشتيباني از سلامت مغز با افزايش سن
تصور ميشود ترکيبي از فلاونوئيدها با خواص آنتي اکسيداني و ضد التهابي باعث به تأخير انداختن يا کاهش ابتلا به بيماريهاي نورودژنراتيو مانند بيماري آلزايمر ميشود.
گاليک اسيد يکي از اجزاي تشکيل دهنده روغن هسته انگور است که مطالعات حيواني نشان داده است که ميتواند از تشکيل الياف توسط گروهي از پروتئينها به نام بتا آميلوئيد در مغز، از ويژگيهاي بيماري آلزايمر جلوگيري کند.
مطالعات حيواني نشان داده است که روغن هسته انگور همچنين ممکن است از کاهش قدرت حافظه جلوگيري کرده و باعث بهبود وضعيت شناختي و سطح آنتي اکسيدان در مغز شود.
۶- بهبود عملکرد کليه
کليهها به ويژه در معرض تخريب اکسيداتيو بوده که اغلب غيرقابل برگشت هستند؛ مطالعات حيواني نشان داده است که عصاره هسته انگور با کاهش استرس اکسيداتيو و آسيب التهابي ممکن است آسيب کليه را کاهش داده و عملکرد کليه را بهبود بخشد.
در يک مطالعه، به ۲۳ نفر مبتلا به نارسايي مزمن کليه به مدت ۶ ماه روزانه ۲ گرم روغن هسته انگور داده شد، سپس آنها را با گروه ديگري مقايسه کرد که تحت درمان قرار نگرفتند؛ نتايج نشان داد پروتئين ادرار به ميزان ۳ ٪ کاهش داشته و فيلتراسيون کليه تا ۹ ٪ بهبود مييابد.
۷- جلوگيري از رشد عفونت
روغن هسته انگور داراي خواص ضد باکتريايي و ضد قارچي اميدوارکنندهاي است، زيرا مطالعات نشان داده است که روغن هسته انگور از رشد باکتريهاي متداول در غذا، از جمله اشرشياکلي که اغلب مسئول مسموميت غذايي شديد و ناراحتي معده است، جلوگيري ميکند.
۸- کاهش خطر ابتلا به سرطان
مصرف زياد آنتي اکسيدانها مانند فلاوونوئيدها با کاهش خطر ابتلا به انواع سرطانها همراه است و فعاليت آنتي اکسيداني روغن هسته انگور نشان داده است که احتمال بروز سرطان پستان، ريه، معده، کبد، پروستات و لوزالمعده را کاهش ميدهد.
۹- محافظت از کبد
کبد در سم زدايي مواد مضر که از طريق داروها، عفونتهاي ويروسي، آلاينده ها، الکل و ... به بدن شما وارد ميشود، نقش مهمي دارد.
به نظر ميرسد روغن هسته انگور اثر محافظتي بر روي کبد دارد، زيرا مطالعات نشان داده است که باعث کاهش التهاب، بازيافت آنتي اکسيدانها و محافظت در برابر آسيب راديکالهاي آزاد هنگام قرار گرفتن در معرض سموم ميشود.