نوشیدنیهای مخصوص ماه رمضان برای رفع عطش و بیحالی
باشگاه خبرنگاران/ به نقل از پايگاه خبري العين، خوردن نوشيدني و مايعات در ماه مبارک رمضان براي حفظ سلامتي و رطوبت بدن بسيار مهم است و به همين خاطر، شناختن بهترين نوشيدنيها در ماه رمضان، امري مهم به شمار ميرود.
در ماه مبارک رمضان شما همچنين ميتوانيد نوشيدنيها و آب ميوههايي را مصرف کنيد که براي بدن شما مفيد بوده و بدن شما را از خشکي و ديگر مشکلات بهداشتي حفظ کند و جايگزيني براي کمبود ويتامينها و مواد معدني باشد که بدن شما در هنگام روزه داري از دست ميدهد. در اين گزارش شما ميتوانيد با مهمترين نوشيدنيهاي مفيد در ماه مبارک رمضان آشنا شويد:
۱- نوشيدني چاي ترش
هيبيسکوس (که از آن با نام چاي قرمز و چاي ترش هم ياد ميشود) يکي از نوشيدنيهاي فوق العادهاي است که ميتوانيد آن را بعد از افطار در ماه مبارک رمضان استفاده کنيد. هيبيسکوس فوايد مختلفي دارد که ميتواند براي کاهش فشار خون کمک کند؛ اين نوشيدني براي قلب مفيد است و سلولهاي خون را قوي و سيستم ايمني بدن را تقويت و به سيستم گوارش کمک ميکند و يکي از ملينهاي طبيعي به شمار ميرود.
چگونگي آماده کردن نوشيدني چاي ترش
دو فنجان گياه چاي ترش (هيبيسکوس)
يک ليتر آب
مقداري شکر به حسب تمايل
در ابتدا برگهاي هيبسکوس را در آب به مدت دست کم سه ساعت خيسانده، سپس برگهاي آن را جدا کرده و به آن در صورت تمايل شکر اضافه کرده و هم بزنيد. پس از آن اين نوشيدني را در يخچال قرار دهيد و بعد از خنک شدن، نوش جان کنيد.
۲- نوشيدني قمرالدين
از معروفترين نوشيدنيهايي که در ماه رمضان خصوصا در کشورهاي عربي مصرف ميشود، نوشيدني قمر الدين است که از برگه زردآلو درست شده است. زرد آلو يکي از ميوههاي غني از ويتامينها به مانند ويتامين A,B,C و آهن است. اين نوشيدني همچنين به تقويت ايمني بدن کمک مي کند؛ همچنانکه به شما در حفاظت از تشنه شدن در زمان روزه داري کمک خواهد کرد.
مواد لازم:
لواشک زردآلو يا برگه زردآلو
نصف فنجان شکر
يک ليتر آب در حال جوش
طرز تهيه نوشيدني قمر الدين
برگههاي زردآلو يا لواشک زردآلو را در آب در حال جوش ريخته و بگذاريد حدود يک ساعت بجوشد. هنگامي که کاملا نرم شد، آن را در مخلوط کن ريخته و سپس به آن شکر اضافه کرده و کاملا مخلوط کنيد تا کاملا برگههاي زردآلو و يا لواشک حل شود. عصاره به دست آمده را در ظرف شيشهاي ريخته و در يخچال قرار دهيد تا خنک شود.
پس از آن ميتوانيد آن را در ليوان ريخته و در سر سفره ماه مبارک رمضان قرار دهيد.
۳- نوشيدني شيرين بيان
از بهترين نوشيدنيهايي که ميتوانيد آن را در سر سفره ماه مبارک رمضان استفاده کنيد، نوشيدني شيبرين بيان است، زيرا داراي فوايد مختلفي است. اين نوشيدني ميتواند به شما در رهايي از احساس تشنگي و بهبود عملکرد سيستم گوارش کمک کند.
مواد لازم
شيرين بيان به مقدار لازم
يک قاشق جوش شيرين
مقداري آب
طريقه آماده سازي:
جوش شيرين را روي شيرين بيان ريخته و آن را به مدت يک روز به حال خود بگذاريد تا تخمير شود. سپس شيرين بيان را روي يک تکه گاز تميز قرار داده و آن را خوب پيچيده و در يک کاسه آب سرد قرار دهيد و بگذاريد تا بماند. سپس آن را در آب کاملا فشار داده تا عصاره آن وارد آب شود و رنگ آب به رنگ سياه تغيير کند. پس از آن ميتوانيد نوشيدني به دست آمده را در فنجان يا ليوان ريخته و به سلامتي نوش جان کنيد.
نوشيدني تمر هندي
نوشيدني تمر هندي يکي از آب ميوههاي مورد علاقهاي است که بسياري از مردم مشتاق خوردن آن در ماه رمضان هستند. اين، به دليل فوايد متنوعي است که اين نوشيدني دارد؛ به طوري که به شما در جلوگيري از تشنگي و نيز گوارش به شکلي بهتر و راحتي از يبوست و اختلالات مختلف روده کمک ميکند. اين نوشيدني همچنين باعث تقويت سلامت قلب مي شود و از دهان در برابر عفونت لثه جلوگيري ميکند.
مواد لازم
يک تکه تمر هندي به ميزان يک فنجان
يک قاشق گلاب
۸ فنجان آب
شکر بنابر تمايل
طريقه آماده سازي:
در ابتدا تمر هندي را در آب خيس کنيد، آن را در ظرفي ريخته و به روي آتش ميگذاريم تا به جوش بيايد.
سپس آن را در کناري گذاشته تا کاملا سرد شود و به مدت سه ساعت در يخچال قرار دهيد. سپس، آن را با استفاده از يک صافي، صاف کرده تا از پوستها و دانههاي آن خلاص شويد. در آخر گلاب و شکر به آن اضافه کنيد، به هم زنيد و تا زمان سرو، در يخچال قرار دهيد.