مجله پزشکي دکتر سلام/محققان بر اين باورند نشاسته مقاوم ضمن کمک به کاهش وزن حتي خطرات مرتبط با ديابت و سرطان روده بزرگ را نيز کاهش مي دهد. اگر يکي از اهداف شما خوردن غذاي سالم است ممکن است يک سيب زميني پخته شده را امتحان کنيد يا شايد هم يک موزي که خيلي رسيده نباشد يا حتي مقداري ماکاروني. گزارش جديدي از انگليس نشان مي دهد غذاهايي مانند اينها که حاوي نشاسته مقاوم هستند فوايدي براي سلامتي بدون داشتن هيچ عارضه جانبي دارند.
به گزارش هلث لاين، محققان بنياد تغذيه انگليس مي گويند تحقيقات بيشتري در اين زمينه لازم است، اما شواهد نشان مي دهد اين نشاسته ها باعث مي شوند افراد کمتر بخورند و سلامت روده و کنترل قند خون را بهبود بخشند.

نشاسته چگونه کمک مي کند؟
محققان توضيح مي دهند نشاسته مقاوم در روده کوچک هضم نمي شود در عوض، با تخمير در روده بزرگ زنجيره هاي اسيد چرب کوتاه توليد و در اصل به نوعي فيبر تبديل مي شود. اين زنجيره هاي اسيدي به عنوان منبع انرژي سلول هاي روده بزرگ عمل مي کنند. محققان اذعان مي دارند افزايش اسيدهاي چرب در روده بزرگ به جلوگيري از رشد سلول هاي غيرطبيعي در روده نيز کمک مي کند.
استيسي لاکر، يکي از اعضاي اين تيم تحقيقاتي مي گويد: شواهد ثابتي وجود دارد که نشان مي دهد مصرف نشاسته مقاوم به جاي کربوهيدرات هاي قابل هضم به کنترل قند خون کمک مي کند. اين تعامل يک مزيت براي افراد مبتلا به ديابت نوع 2 محسوب مي شود.
علاوه بر اين، لاکر مي افزايد: شواهد نشان مي دهد نشاسته مقاوم با تحريک ترشح هورمون هاي روده که اشتها را سرکوب مي کنند باعث بهبود سلامت روده و گرسنگي بعد از غذا مي شود.
وي اذعان مي دارد: برخي از انواع نشاسته مقاوم به طور طبيعي در غذاهايي مانند سيب زميني، موز و غلات وجود دارد. نشاسته مقاوم نيز به طور طبيعي تشکيل مي شود. هنگامي که غذاهاي نشاسته اي مانند سيب زميني و ماکاروني پخته سپس سرد مي شوند. مصرف منظم اين نوع غذاهاي نشاسته اي همراه با ميوه ها، سبزي ها و آجيل هاي فراوان سلامتي را بهبود مي بخشد.
لاکر خاطرنشان مي کند: مي دانيم دريافت کافي فيبر غذايي به طور کلي براي دستيابي به يک رژيم غذايي سالم و متعادل مهم است و خطر ابتلا به طيف وسيعي از بيماري هاي مزمن از جمله سرطان روده بزرگ، ديابت نوع 2 و بيماري هاي قلبي را کاهش مي دهد.
سوزان وينر، متخصص تغذيه مي گويد: فوايد نشاسته مقاوم موضوعي است که تمايل دارد در دنياي سلامتي رفت و آمد کند. برخي از شواهد علمي از مزاياي مطرح شده در گزارش بنياد پشتيباني مي کند اگرچه تحقيقات بيشتري در اين زمينه لازم است.
همچنين وينر به هلث لاين مي گويد: شواهدي وجود دارد که نشاسته هاي مقاوم در برابر غذا مي توانند اشتها را سرکوب کنند، اما افراد هنوز هم بايد سير شوند که غذا خوردن را متوقف کنند. آنها همچنين نياز به خوردن غذاهاي فرعي سالم مانند سبزي ها و ميوه ها نيز دارند. وي مي افزايد: همه چيز بايد با هم متناسب باشد.


رژيم هاي غذايي به طور کلي يعني چه ؟
خواه مصرف نشاسته را افزايش دهيد يا نه وينر توصيه هايي براي افرادي که مي خواهند رژيم سالمي داشته باشند دارد. اين متخصص تغذيه مي گويد: به مراجعه کنندگان خود توصيه مي کند به جاي اهداف گسترده اهداف مشخصي را تعيين کنند. قطعنامه هايي مانند “کاهش وزن”، “بيشتر رفتن به باشگاه” يا “سالم بودن” بسيار کلي هستند. وينر مي افزايد: انتخاب يک هدف خاص روش بهتري براي نزديک شدن به چالش کاهش وزن است.

قطعنامه هايي مانند نوشيدن آب به جاي نوشابه يا خوردن يک وعده غذايي گياهي در هفته مفيدتر و قابل انجام تر هستند، بنابراين هر بار يک تغيير ساده انجام دهيد.
وينر اذعان مي دارد: بهتر است به جاي تمرکز روي کارهايي که بايد “کمتر” انجام دهيد تصميم بگيريد “بيشتر” چه کاري را انجام دهيد.
وي اضافه مي کند: افراد تمايل دارند در تعطيلات در رستوران ها غذا بخورند، بنابراين بازگشت به برنامه وعده هاي غذايي خانگي يک تصميم سالم و درست است و رفتن به رستوران را نيز بايد محدود کرد با حداقل در رستوران هايي که غذاهاي سالم سرو مي کند غذا خورد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar