نکاتی برای جلوگیری از بی حالی و سیری بعد از افطار
باشگاه خبرنگاران/ يکي از مواردي که ممکن است افراد در ماه رمضان به دليل پر بودن معده پس از خوردن وعده افطار با آن روبرو شوند، بي حالي و احساس سيري است. براي همين منظور، پزشکان توصيههايي را براي جلوگيري از اين امر داشتهاند.
«منصور حبيب» مشاور بهداشت در امارات در سخناني بر ضرورت جويدن خوب غذا و دست کشيدن از خوردن به هنگام افطار در صورت پري معده تأکيد دارد و گفت: در صورتي که روزه دار به هنگام افطار احساس سيري دارد، بايد اندکي صبر کرده و به معده استراحت بدهد تا بتواند غذا را گوارش کند.
اين مشاور بهداشت تاکيد کرد: بهتر است وعده غذايي را دو مرحله کند؛ در ابتدا با خرما، آب يا سوپ شروع کرده تا معده براي خوردن غذا آماده شود و در مرحله دوم، غذاي اصلي سرو شود و بايد مواظب بود تا غذا به آرامي خورده شود.
او در ادامه بيان کرد که ضرورت دارد تا وعدههاي غذايي کوچک به جاي يک وعده بزرگ ميل شود. اين کار ميتواند در طول ساعات افطار صورت پذيرد و دستگاه گوارش به شکل مفيدتري عمل کند؛ همچنين خوردن ميوه جات و سبزيجات تازه روند گوارش را تسهيل کرده بنابراين بايد از غذاهاي آماده پرهيز شود.
از سوي ديگر، «بدريه الحرمي» رئيس بهداشت عمومي امارات نيز بر لزوم نوشيدن آب تأکيد کرد؛ چرا که به گفته او اين مسأله به روند گوارش کمک ميکند؛ منتها بايد در نظر داشت آب را به يکباره ننوشيد؛ بلکه آن را به تدريج ميل کنيد.
او همچنين بر فايده فراوان آب ليمو و نعنا يا نوشيدن چاي نعنا با اندکي ليمو در ماه رمضان تأکيد کرد. به گفته اين مشاور بهداشت، اين مسأله در تقويت روند گوارش و آرام کردن معده و درمان اختلالهاي آن کمک ميکند.
او همچنين بر ضرورت کاهش ميزان قندها در وعده افطار تأکيد کرد؛ چرا که شيريني جات داراي مواد قندي فراوان به بي حالي و خواب آلودکي منجر ميشود. به جاي آن ميتوان از ميوه جات يا شيرين جات با قند پايين يا از عسل بجاي شکر در هنگام درست کردن شيريني جات خانگي بهره برد همچنين بايد از مصرف مستقيم کافئين پس از افطار مانند نوشيدن چاي يا قهره پرهيز کرد و پس از مصرف يک وعده غذايي چرب، ورزش کوچکي مانند پياده روي انجام داد.
اين مشاور بهداشت همچنين به ضرورت خواب کافي در طول شب اشاره کرد؛ هنگامي که بدن بر اثر خوردن وعده سنگين در افطار، بخواهد خواب کمتري را تجربه کند، با مشکلاتي روبرو شده و اين مسأله سبب بي حالي ميشود.
او همچنين بر لزوم مصرف غذاهاي حادي پروبيوتيک اشاره و گفت: اين مسأله به حفظ تعادل طبيعي در ميکروارگانيسمهاي روده کمک ميکند و روند هضم غذا را بهبود ميبخشد.