بهبود عملکرد مغز در امتحانات با 7 خوراکی نیروزا

خراسان/ سلامت بدن به خصوص سلامت مغز مي تواند تاثير بسزايي روي عملکرد تحصيلي بگذارد و به کسب نمرات بهتر و پيشرفت علمي کمک زيادي کند، يکي از کليدهاي حفظ سلامت مغز رژيم غذايي سالم است و برخي خوراکي هاي خاص تاثير خوبي روي تقويت عملکرد ذهني به خصوص در ايام امتحانات دارد. همراه ما باشيد با معرفي هفت خوراکي نيرو زا براي مغز:
آب
سلولهاي مغز دو برابر بيشتر از سلولهاي ديگر بدن به انرژي نياز دارند و آب به تامين اين انرژي کمک زيادي ميکند. به همين دليل توصيه شده هميشه بعد از افطار و هنگام مطالعه يک بطري آب معدني کنار خود داشته باشيد.
شکلات تلخ و کاکائو
مصرف کاکائو ميتواند به کاهش خستگي ذهني، بهبود جريان خون در مغز، تقويت حافظه و کاهش زمان واکنش در امور ذهني کمک کند. کاکائو داراي بالاترين مقدار فلاونوئيد (از نظر وزني) در ميان مواد غذايي مختلف است، به همين دليل محصولات به دست آمده از کاکائو مانند شکلات جايگاه خوبي در رژيمهاي غذايي سرشار از فلاونوئيد دارد و مصرف محصولات کاکائويي غني از فلاونوئيد ميتواند تاثير خوبي در سلامت مغز داشته باشد. فلاونوئيدها ميتوانند از سد خوني مغزي محافظت کننده مغز عبور کنند و روي مناطقي از مغز که حافظه و توجه را کنترل ميکند اثر بگذارند.
آجيلها
آجيلها سرشار از مواد مغذي ضروري براي سلامت مغز از جمله ويتامين E و روي هستند و به عنوان انتخابي عالي براي ميان وعدههاي حين مطالعه شناخته شدهاند. آجيلها منبع سرشار چربي، پروتئين و فيبر سالم هستند و به خصوص براي زمانهايي که نياز به مطالعه طولاني مدت است مناسب اند و به بهبود جنبههاي خاصي از عملکرد مغز و همچنين بهبود وضعيت رواني کمک ميکنند.
توت ها
توت سرشار از ترکيبات مختلف است که به سلامت مغز، افزايش کارايي و عملکرد علمي کمک ميکند و توتهايي همچون بلوبري، توت فرنگي و توت سياه ترکيبات مفيد به خصوص فلاونوئيدهايي به نام آنتوسيانينها را در خود گنجاندهاند که گفته مي شود با افزايش جريان خون در مغز، محافظت در برابر التهاب و بهبود مسيرهاي سيگنالينگ، عملکرد ذهني را بهبود ميبخشند.
غلات کامل
غلات کامل سرشار از ويتامين E است که براي مغز بسيار مفيد است. از جمله غلات کامل ميتوان به برنج قهوهاي، جو، گندم بلغور، بلغور جو دوسر، نان غلات کامل و ماکاروني سبوسدار اشاره کرد.
مرکبات
مرکباتي چون پرتقال و گريپفروت هم مانند توتها سرشار از فلاونوئيدها از جمله هسپريدين، نارينژين، کوئرستين و روتين هستند که يادگيري و حافظه را تقويت و از سلولهاي عصبي در برابر آسيبها محافظت ميکنند که براي پيشگيري از زوال ذهني مفيد است. مرکبات تاثير بسزايي در بهبود عملکرد ذهن مي گذارد و مصرف آنها به عنوان ميان وعده حين مطالعه يا قبل از امتحان توصيه ميشود. پيشنهاد ميشود مرکبات و آب آنها را با يک منبع خوب پروتئين و چربيهاي سالم مانند مخلوط مغزها ترکيب کنيد تا ميان وعده سير کنندهتري داشته باشيد.
سبزيجات قرمز، سبز، نارنجي
به طور کلي مصرف سبزيجات عملکرد مغز را بهبود مي بخشد و با سلامت عمومي بدن همراه است اما سبزيجات قرمز، سبز و نارنجي از جمله فلفل، هويج و کلم بروکلي حاوي انواع مختلفي از ترکيبات گياهي مفيد از جمله رنگ دانههاي کاروتنوئيدي است که براي ذهن و مغز مفيد است.
کاروتنوئيدهاي لوتئين و زاکسانتين در شبکيه چشم جمع مي شود و اين تجمع ارتباط معناداري با عملکرد مغز و توانايي فکر کردن دارد. در حالي که پايين بودن سطح اين تجمع ميتواند عملکرد ذهني افراد را کاهش دهد و تاثير منفي روي ذهن، حافظه و زمان واکنش داشته باشد. سبزيجات سرشار از لوتئين و زاکسانتين شامل کلم، جعفري، اسفناج، ريحان، نخود فرنگي، تره فرنگي، کاهو، هويج، کلم بروکلي و فلفل سبز و قرمز است.
نويسنده : مارال مرادي خبرنگار
منبع: healthline