بلایی که مصرف روزانه غذاهای سرخ کردنی به جانتان میاندازد
باشگاه خبرنگاران/ به نقل از مديکال رو، ما عادت داريم همه چيز از جمله تخم مرغ، سبزيجات، ماکاروني، گوشت، ماهي، نان و غيره را سرخ کنيم، اکثر غذاهاي سرخ شده طعم خاصي دارند و شما ميخواهيد بارها و بارها آنها را بخوريد، اما مصرف منظم غذاهاي سرخ شده چگونه ميتواند بر سلامتي شما تأثير بگذارد؟
در پخت و پز، استفاده از روغن براي سرخ کردن معمول است. اين روغن ميتواند روغن آفتابگردان، روغن ذرت، يا کره باشد. برخي از افراد ترجيح ميدهند از روغنهاي زيتون يا نارگيل استفاده کنند، اما اين يک استثناست و نه يک قاعده، در هر صورت روغن براي بدن ضرر دارد. با استفاده از هر روغني به طور طبيعي چربي به ظرف و در نهايت به بدن شما اضافه ميشود. به هر حال، نميتوان اين چربيها را مفيد خواند. اين امر خصوصاً در مورد روغنهاي آفتابگردان و ذرت صدق ميکند که تحت قرار گرفتن طولاني مدت در دماي بالا، به چربيهاي ترانس تبديل ميشوند. چنين چربيهايي نه تنها کالري اضافي دارند، بلکه رگهاي خوني و قلب را نيز تهديد ميکنند.
توصيه ميشود، پس از سرخ کردن ماده اي، براي پخت مجدد غذا از همان روغن استفاده کنيد. هر بار که ظرف را براي پختن بيرون ميآوريد، بايد از روغن تازه استفاده کنيد، بدين روش خطر تبديل روغن به چربيهاي ترانس بالا نميرود.
عامل مهم ديگر سياه شدن در يک محصول سرخ کردني است. هر غذايي که تحت عمليات حرارتي قرار گرفته و داراي پوسته تيره باشد، محصولات گليکاسيون را ايجاد ميکند. اين مواد باعث استرس اکسيداتيو در بدن، واکنشهاي التهابي ميشوند و منجر به تشکيل تصلب شرايين، ديابت، سيروز کبدي، حمله قلبي يا سکته ميشوند. اين سوختههاي روي مواد غذايي بيش از حد سرخ شده همچنين به توسعه فرآيندهاي سرطان کمک ميکنند.
پوسته تيره استيک يا سيب زميني سرخ شده، خاصيت سرطان زايي و تخريبي قوي دارد.