آنتی بیوتیکهایی که شما را از داروهای شیمیایی دور نگه میدارند

باشگاه خبرنگاران/ برخي مواد غذايي آنتي بيوتيک طبيعي دارند و به تحريک عملکرد سيستم ايمني بدن کمک زيادي ميکنند، مقاومت بدن را در برابر عفونتها بالا ميبرند و از شکلگيري پاتوژنها (عوامل بيماريزا) و ميکروبهاي مقاوم در برابر آنتي بيوتيکها در بدن جلوگيري ميکنند.
مواد خوراکي داراي آنتي بيوتيک به عنوان تقويتکنندههاي سيستم ايمني، به حفظ سلامت بدن کمک ميکنند و مواد مغذي ارزشمندي را براي سلامت کلي شما فراهم ميکنند. به همين دليل، شما بايد از غذاهاي داراي خواص آنتي بيوتيکي استفاده کنيد و دانش خود را در رابطه با مواد مغذي مفيد براي سلامتي افزايش دهيد.
اين مقاله را به طور کامل بخوانيد تا بهترين خوراکيها و گياهان دارويي داراي آنتي بيوتيک را براي ارتقاء سلامتيتان بشناسيد.
بهترين گياهان دارويي و مواد خوراکي داراي آنتي بيوتيک طبيعي
۱. سير
سير به دليل داشتن آليسين، اثرات ضد قارچي و ضد باکتري دارد. طبق گزارش علمي ژورنال تغذيه و علوم غذايي، مصرف منظم سير ميتواند به کاهش ميزان باکتريهاي استافيلوکوک و ميکرو ارگانيسم اشرشيا کلي کمک کند. اثر ضد باکتري سير پس از ۳۰ دقيقه قرار گرفتن در معرض حرارت، کم ميشود. برخي از گونههاي خانواده سير که داراي خواص آنتي بيوتيکي هستند عبارتند از تره فرنگي، پياز، پيازچه و پياز کوهي.
۲. عسل
عسل به مدت طولاني قبل از توليد آنتي بيوتيکهاي مصنوعي در فرهنگهاي مختلف سراسر جهان به عنوان يک درمان ضد باکتري استفاده شده است. عسل داراي آنزيم ضد ميکروبي است که به آزاد شدن پراکسيد هيدروژن کمک ميکند و در عين حال سبب مهار باکتريهاي خاص ميشود. در طب باستاني چين، عسل براي متعادل کردن کبد، از بين بردن درد و خنثي کردن سموم استفاده ميشود. خواص ضد باکتري موجود در عسل براي درمان باکتري هليکوباکتر پيلوري که سبب برو زخم معده ميشود، مفيد است.
۳. کلم برگ
کلم برگ همراه با کلم بروکسل، کلم بروکلي و گل کلم عضوي از خانواده گياهان چليپايي است. مطالعات علمي اخير نشان دادهاند که کلم برگ و ساير سبزيجات خانواده گياهان چليپايي حاوي ترکيبات ضد سرطاني هستند، به همين دليل براي بيماران سرطاني مناسب است.
کلم غني از ويتامين C است، که خود نوعي آنتي بيوتيک طبيعي محسوب ميشود، بنابراين ميتواند به تقويت سيستم ايمني کمک کند. مصرف آب کلم نيز براي درمان زخم معده توصيه ميشود. با خوردن فقط يک فنجان از اين گياه خوراکي، ميتوانيد ۷۵ درصد از مقدار مجاز روزانه از اين ويتامين را براي خودتان فراهم کنيد. نصف فنجان آب کلم ميتواند همين تاثير را داشته باشد. آب کلم را ۲ تا ۳ بار در روز همراه با وعدههاي غذاييتان مصرف کنيد.
۴. مواد غذايي تخميري
ماست يکي از غذاهاي تخميرشده مشهور است که روزانه مصرف ميکنيم. انواع ديگر مواد خوراکي تخميرشده وجود دارند که مانند ماست به بهبود فرآيند هضم، بهبود سلامت روده و تقويت سيستم ايمني بدنتان کمک ميکنند.
۵. انواع توت
کرنبري (توت خرسي) بلوبري، تمشک و ساير ميوههاي خانواده توت براي درمان عفونت ادراري و مشکلات مثانه مفيد هستند. طبق يک تحقيق از يک پايگاه داده داروهاي طبيعي، نوشيدن آب کرنبري به طور مرتب با جلوگيري از چسبيدن باکتري اشريشيا به ديوارههاي مثانه ميتواند از عفونت ادراري در زنان باردار و سالخورده جلوگيري کند. علاوه بر اين، آب بلوبري حاوي آنتياکسيدانهاي دارويي مشابه و همان ترکيبات تقويتکنندهي سيستم ايمني موجود در کرنبري است، بنابراين به مهار باکتريهايي که به دستگاه ادراري ميچسبند و سبب ايجاد عفونت ميشوند، کمک ميکند.
۶. انار؛ از مبارزه با سرطان تا بهبود حافظه
علاوه بر ميوههاي خانواده توت، انار نيز داراي خواص آنتياکسيداني و ضد باکتري است، بنابراين اين ميوه به جلوگيري از چسبيدن باکتريها روي ديواره مثانه کمک ميکند. انار به ميزان قابل توجهي ويتامين C دارد و ميتواند به تقويت سيستم ايمني بدن و مبارزه با برخي از عفونتها، از جمله عفونتهاي دستگاه ادراري کمک کند.
۷. زردچوبه
زردچوبه يکي از بهترين خوراکيهاي داراي آنتي بيوتيک طبيعي است و به مدت هزاران سال است که در طب آيورودا و طب باستاني چين استفاده ميشود. ثابت شده است که خواص ضد التهابي و ضد باکتري موجود در زردچوبه عفونتهاي باکتريايي را مهار ميکنند. زردچوبه را ميتوان براي درمان ضايعات مختلف پوستي به طور موضعي مورد استفاده قرار داد.
۸. هويج
در کنار مواد خوراکي طبيعي داراي آنتي بيوتيک، زردک را فراموش نکنيد. اين ريشه خوراکي را به رژيم غذايي خود اضافه کنيد و خواص آنتي بيوتيکي طبيعي موجود در آن را به بدنتان برسانيد. هويج براي تقويت قوه بينايي مفيد است اما اين ماده خوراکي، خواص ضد باکتري عالي نيز دارد که از پاتوژنهاي ناشي از مواد غذايي و همچنين مسموميت غذايي جلوگيري ميکنند.
۹. گياه دارويي خوک طلايي
اين گياه دارويي يک محرک قوي براي عملکرد سيستم ايمني بدن است که ثابت شده باکتريهاي استرپتوکوک را نيز از بين ميبرد. در برخي از کشورها، گياه دارويي خوک طلايي براي درمان عفونتهاي قارچي استفاده ميشود.
۱۰. روغن اورگانو (پونه يا پودينه کوهي)
اين روغن معطر به دليل قدرتي که در کشتن باکتريها، مخصوصا براي کنترل برخي از عفونتهاي استافيلوکوکي دارد، شناخته شده است. روغن اورگانو حاوي خواص ضدعفونيکننده، آنتياکسيداني، ضد ويروسي، ضد التهابي، ضد درد و ضد افسردگي است. گزارشي از ژورنال ساينس ديلي (Science Daily) در سال ۲۰۰۱ نشان داد که خواص قارچکشِ موجود در روغن اورگانو به اندازه آنتي بيوتيک موثر است.
۱۱. ترب کوهي
تعداد کمي از مردم ترب کوهي را دوست دارند اما اين ماده خوراکي با خواص ضد ميکروبي که دارد بسيار قدرتمند است و با عفونتهاي مختلف مانند عفونتهاي تنفسي، سينوزيت و عفونتهاي دستگاه ادراري مبارزه ميکند. اين ماده خوراکي تند ميتواند براي سلامت کلي انسان مفيد باشد. ترب کوهي معمولا در آلمان براي درمان اين عفونتها مورد استفاده قرار ميگيرد.
۱۲. ليمو
آب ليمو نيز مانند سير، ميتواند به صورت خارجي و داخلي براي اهداف مختلف دارويي استفاده شود و در ميان مواد خوراکي داراي آنتي بيوتيک طبيعي قرار ميگيرد. تعدادي از مطالعات و پژوهشها خواص ضد باکتري ليمو را ثابت کردهاند. به طور خلاصه، مجله فارماکولوژي و سم شناسي بريتانيا نشان داد که ليمو حاوي تترازين و کومارين است؛ دو ترکيب مفيد که از پاتوژنها جلوگيري ميکنند.
۱۳. آناناس
آناناس يک ميوه غني از مواد مغذي و خواص ضد باکتري است. اين ميوه گرمسيري مقدار فراواني بروملئين دارد که براي از بين بردن برخي از عفونتهاي دهان و گلو موثر است. آناناس از قديم به عنوان يک دهانشويه براي حذف غشاهاي مرده در گلو استفاده مي شده است. اگر دچار مشکلات بهداشت دهان و گلو هستيد، آناناس را به ميانوعدههايتان اضافه کنيد.
۱۴. پنير کورد
پنير کورد نيز مانند ماست يکي ديگر از قدرتمندترين خوراکيهاي داراي آنتي بيوتيک است. اين نوع پنير يک ماده خوراکي ضد باکتري است که به جلوگيري از بيماريهاي شايع کمک ميکند. پنير کورد نه تنها غني از ارزش غذايي شير است بلکه باکتريهاي سالمي که به فرآيند رشد سلولي کمک ميکنند، نيز در اين ماده خوراکي يافت ميشوند. اين باکتريها باعث تخريب پاتوژنها و بهبود سلامت دستگاه روده ميشوند.
۱۵. اکاليپتوس
يکي از گياهان دارويي حاوي آنتي بيوتيک طبيعي، اکاليپتوس است که يک ضد احتناق قوي محسوب ميشود. اين گياه دارويي داراي بوي تند و به آساني قابل تشخيص است. اکاليپتوس يک ضدعفونيکننده طبيعي است که به کشتن قارچها، ويروسها و باکتريها کمک ميکند. اکاليپتوس را ميتوان به عنوان يک چاي گياهي طبيعي استفاده کرد. سعي کنيد از اين گياه براي تقويت سلامتي خود به صورت روزانه استفاده کنيد.
۱۶. روغن درخت چاي
روغن درخت چاي، يک روغن معطر بسيار قدرتمند است که در مبارزه با مرساي مقاوم به آنتي بيوتيک موثر است. با اين حال، براي بهدست آوردن بهترين نتيجه، اين روغن التيامبخش را بايد بدون رقيق کردن استفاده کنيد. اگر علائم و نشانههاي MRSA داريد، از اين روغن طبيعي استفاده کنيد تا اين اختلال را به طور موثر بهبود ببخشيد.
۱۷. عصاره برگ زيتون
قرنهاست که عصاره برگ زيتون نيز مانند روغن درخت چاي، براي درمان عفونتهاي باکتريايي استفاده ميشود. اين ماده به خصوص، براي مبارزه با عفونت MRSA در شفاخانههاي اروپايي مورد استفاده قرار ميگيرد. عصاره برگ زيتون ميتواند از سيستم ايمني بدن حمايت کند و در عين حال با عفونتهاي مقاوم به آنتي بيوتيک مبارزه کند.
۱۸. پياز
پياز به عنوان يکي از اقوام سير، داراي خواص آنتي بيوتيکي عالي است. پياز داراي فهرستي طولاني از خواص دارويي است از جمله اينکه آنژين را تسکين ميهد، داراي خواص تسکين دهنده درد است، گردش خون را افزايش ميدهد و خواص ضد التهابي دارد. از اين رو پياز براي درمان سرماخوردگي و آنفلوانزا و به ويژه سرفه طولاني مدت استفاده ميشود.
۱۹. سبزي و ميوههاي حاوي ويتامين C
گروهي ديگر از بهترين مواد غذايي و گياهان داراي آنتي بيوتيک طبيعي، ميوهها و سبزيجات غني از ويتامين C هستند. آنها ميتوانند برخي از باکتريهاي عفوني را از بين ببرند و حذف کنند. به طور کلي، ويتامين C براي رشد و نمو مفيد است و در فرآيند ترميم پوست عملکرد خوبي دارد.
ويتامين C در بهبود سيستم ايمني بدن، بهبود زخم و توانايي مقاومت در برابر عفونتها در بدن اهميت دارد. طبق يک مطالعه که در دانشگاه کاروليناي شمالي صورت پذيرفت، ثابت شد که خواص آنتي بيوتيکي موجود در ميوهها و سبزيجات غني از ويتامين C، نيش مار، عفونتهاي باکتري و ويروسي را بهبود ميدهد. برخي از ميوههاي حاوي ويتامين C عبارتند از پرتقال، انبه، هندوانه، کيوي، آلو و بسياري ديگر. سبزيجات غني از ويتامين C عبارتند از مارچوبه، اسفناج، گوجهفرنگي، کلم بروکلي، گل کلم، کلم بروکسل، کلم برگ و کلم کالي.
۲۰. سرکه سيب
هر روز مقداري سرکه سيب را براي کاهش کلسترول مصرف کنيد و خطر ابتلا به سرطان را در خودتان از بين ببريد. با توجه به مطالعات علمي، سرکه سيب داراي خواص ضدعفونيکننده و آنتي بيوتيک است که به طور طبيعي ميتواند سيستم بدن را قليايي کند. اين ماده ميتواند به مديريت وزن طبيعي شما کمک کند. سرکه سيب يک ماده قابض بدون مواد شيميائي است که ميتوان آن را به صورت موضعي براي گندزدايي و ضد عفوني کردن استفاده کرد.
۲۱. ترکيب زردچوبه و عسل
زردچوبه و عسل هر کدام خواص خود را براي سلامتي دارند اما زماني که اين دو ابرخوراکي را با هم ترکيب کنيد، قدرت آنها چند برابر ميشود. ساکنان آمريکاي جنوبي اين ترکيب را قدرتمندترين آنتي بيوتيک براي انسان ميدانند.