نمناک/حبوبات ها برای بدن فواید زیادی دارند اما ممکن است به دلیل فیبر زیادی که دارند، باعث ایجاد مشکلاتی مثل نفخ شوند. در این قسمت از بهداشت و سلامت نمناک بیشتر در مورد مشکل نفخ بر اثر مصرف حبوبات صحبت خواهیم کرد و به بررسی علل و راه حل آن خواهیم پرداخت.

 
چرا حبوبات نفخ دارند ؟
حبوبات و به خصوص عدس شامل فیبرهای پیچیده ای هستند که بدن ما آنزیم مخصوص برای شکستن قند درونشان را ندارد. بنابراین هنگاهی که تحت فرایند گوارشی قرار می گیرند تا وارده معده شوند، این فیبر های پیچیده توسط باکتری معده و روده شکسته می شوند و این شکستگی باعث ایجاد گاز می شود و گاز آن شبیه به متان و سولفور است. این گاز ها تا زمانی که نیاز باشد، ساخته شده و آزاد می شوند و باعث ایجاد نفخ می گردند. سبزیجاتی مثل کلم بروکلی، گل کلم، سرکلم و کلم بروکسل شبیه به حالت حبوبات را در بدن شما ایجاد می کنند، زیرا آن ها هم سرشار از همان فیبر های پیچیده هستند.

آیا بعضی از حبوبات ها نسبت به دیگری نفخ بیشتری دارند ؟
علم هنوز نتوانسته است که شواهد علمی برای مشخص کردن نفخ بیشتر در بعضی از حبوبات ها به دست ما برساند اما متخصصان بر این عقیده هستند که نوعی فیبر در حبوبات وجود دارد که هر چقدر بیشتر باشد، احتمال نفاخ بودن آن هم بیشتر است اما به طور کل اکثر حبوبات مثل عدس، نخود و لوبیایی که خریداری می کنیم ، در هر شکلی باعث ایجاد نفخ می شوند.

در مورد حبوبات پخته شده چطور؟
حبوبات پخته شده هم باعث ایجاد نفخ می شود. زیرا حاوی ترکیبات پیچیده ای است که مقدار زیادی هوا را در بدن آزاد می کند. بنابراین مصرف یک کاسه حبوبات پخته شده به شدت شما را به نفخ می اندازد.
 

چگونه با نفخ حاصل از حبوبات مبارزه کنیم ؟
خبر خوب اینکه این نفخ باعث ایجاد هیچ اتفاق بدی در بدنتان نمی شود. از طرفی راه حل این است که کمتر از این حبوبات ها ها استفاده کنید تا بعدا احساس راحتی بیشتری داشته باشید. بهترین لیست درمان نفخ شکم در مطلب " معجون درمان های سریع نفخ معده بدون دارو " موجود است که با یک کلیک میتوانید آنها را مشاهده کنید.


اما در ادامه راهکار هایی نیز ارائه شده اند :

قرار دادن حبوبات خشک داخل آب
می توانید شب تا صبح قبل از پخت حبوبات، آنها را داخل آب قرار دهید تا مقداری از فیبر پیچیده آن ها شکسته شده و گاز آن آزاد شود. از طرف دیگر اضافه کردن مقدار کمی جوش شیرین به این مایع می تواند به هضم راحت تر آنها کمک کند.

اضافه کردن مقدار کمی ماده اسیدی به حبوبات
به عنوان مثال می توانید از گوجه فرنگی یا آبلیمو استفاده کنید. خاصیت اسیدی این مواد تا پخته شدن کامل حبوبات، اثر خواهد کرد و گاز اضافی آن را می گیرد و باعث هضم راحت تر آن ها می شود.

استفاده از آنزیم گوارشی
مصرف یک دوز داروی بدون نسخه حاوی آنزیم گوارشی قبل از خوردن حبوبات، آنزیم های لازم را به بدن شما می رساند. آزاد شدن گاز ها را سرعت می بخشد و به طور کل بهتر عمل می کند.
 
کمک از برخی مواد غذایی برای افزایش گوارش
می توانید با مصرف یک قاشق کامل دانه رازیانه بعد از غذا، یا دانه شیرین بیان، هضم غذا را بهبود ببخشید و سلامت بدن را تضمین کنید و با التهابات مبارزه کنید و نفخ را نیز کاهش دهید.

آرام غذا خوردن
در کنار تمام موارد بالا، آرام غذا خوردن اهمیت بسیار زیادی دارد. حبوبات سرشار از فیبر است. بنابراین هنگامی که به یک باره آن را مصرف می کنید، ممکن است به بدن تان فشار وارد شود.

پس سعی کنید غذای حاوی حبوبات را تدریجی و آرام آرام مصرف کنید و در خوردن آن عجله نداشته باشید تا معده بتواند به آرامی آن را گوارش کند. همچنین هنگامی که غذای پرفیبر مصرف می کنید، آب زیادی بنوشید.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar