نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سلامت

بهترین خوراکی‌ها برای کسانی که مزاج سرد دارند

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
بهترین خوراکی‌ها برای کسانی که مزاج سرد دارند

باشگاه خبرنگاران/ محمدرضا حاجي‌حيدري متخصص طب سنتي ايراني اظهار کرد: در طب سنتي ايراني مزاج ترکيبي از عناصر چهار گانه اصلي آب، هوا، آتش و خاک است. با توجه به اينکه اين عنصر‌ها داراي کيفيت‌هاي چهارگانه متضاد گرم، سرد، خشک و‌ تر هستند نتيجه فعل و انفعالات ناشي از اين چهار عنصر کيفيت جديدي را در بدن ايجاد مي‌کند که به آن مزاج گفته مي‌شود؛ بنابراين هرچه ميزان هريک از اين عناصر در بدن بيشتر باشد مزاج مختلف و متنوعي ايجاد مي‌شود. هر فردي مزاج منحصر به فرد خود را دارد مانند اثر انگشت که براي هر فرد انحصاري است.

او افزود: حکماي طب سنتي براي سهولت در شناخت انواع مزاج ها، آن‌ها را به ۹ گروه تقسيم کرده‌اند که اين تقسيم‌بندي شامل مزاج معتدل، ۴ نوع مزاج مفرد سرد، گرم، خشک و تر، چهار گروه مرکب، گرم و خشک (صفراوي)، گرم و‌ تر (دموي)، سرد و خشک (سوداوي)، سرد و‌ تر (بلغمي) خواهد بود که هر کدام ويژگي‌هاي خاص خود را دارند.

او در خصوص ويژگي افرادي که داراي مزاج سرد و‌ تر (بلغمي) هستند، تصريح کرد: پوست سفيد و روشن، چاقي، پرخواب و کم‌تحرک، صبور و بردبار، خوش برخورد، دوستدار فصل تابستان که معمولا تمايل به خوردن غذا‌هاي سرد داشته و در عين حال معده ضعيفي دارند، از جمله ويژگي‌هاي افراد با مزاج بلغمي خواهد بود.

اين متخصص طب سنتي ايراني بيان کرد: افراد با مزاج بلغمي بيشتر مستعد ابتلا به بيماري‌هايي از قبيل درد‌هاي مفصلي و روماتيسمي، سرماخوردگي و سينوزيت افزايش وزن و چاقي‌هاي شکمي هستند.

او با اشاره به اين که اين دسته از افراد تمايل زيادي به مصرف غذا‌هاي با طبع سرد دارند، گفت: افراد با مزاج سرد و‌ تر و بلغمي بهتر است از مواد غذايي داراي طبع سرد مانند ماست، دوغ، خيار، کاهو و ميوه‌هاي ترش خصوصا در فصول سرد سال کمتر استفاده کرده و گلابي، سيب، موز، انبه زيتون، بادام. انجير، کنجد، توت شيرين، مويز و خورشت‌هاي گرم مانند قيمه و کرفس که با گوشت گوسفند تهيه شده و طبع گرمي دارند را جايگزين کنند.

حاجي حيدري گفت: رنگ پريدگي پوست، افزايش آب دهان، عدم احساس تشنگي، خواب آلودگي، افزايش زمان خواب، ترش کردن معده و کاهش حافظه از عوارض افزايش غير طبيعي بلغم است.

او افزود: در طب سنتي ايراني هر فردي بايد مزاج طبيعي و مادرزادي خود را بشناسد، اما سعي در تغيير آن نداشته باشد، زيرا بهترين عملکرد بدن افراد زماني است که مزاج طبيعي آن‌ها دچار تغيير غيرطبيعي نشده باشد، اما متاسفانه اين روز‌ها شاهد اين هستيم که افرادي ناآگاه يا بعضاً معروف در حوزه طب سنتي بدون در نظر گرفتن مزاج طبيعي افراد با تجويز گياهان دارويي يا توصيه به مصرف غذا‌هايي با طبع گرم سعي در تغيير مزاج از سردي به گرمي دارند در حالي که اين کار مي‌تواند سبب بروز بسياري از بيماري‌ها در افراد شود؛ بنابراين توصيه مي‌شود که افراد در مصرف غذا‌ها و گياهان دارويي مزاج، فصل، شغل و آب و هواي منطقه سکونت خود را در نظر بگيرند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره