شیر ماده غذایی فراسودمندی است

بيگ بنگ/ايماني گفت: شير مهمترين منبع تامين کلسيم بدن است و محروميت از اين ماده غذايي به بدن آسيب ميرساند.
حسين ايماني متخصص تغذيه با حضور در شبکه سلامت با اشاره به اينکه شير مهمترين منبع تامين کلسيم بدن است، اظهار کرد: فرآوردههايي همچون پنير، کشک، بستني در اين گروه غذايي يعني لبنيات قرار ميگيرند و شير فسفر، پروتئين و ساير موارد معدني را در خود دارد.
او با اشاره به اينکه مصرف گروه شير و لبنيات حائز اهميت است، افزود: ميزان استفاده روزانه از شير دو تا سه واحد توصيه شده است لذا يک واحد از اين گروه برابر است با يک ليوان شير و يا يک ليوان ماست کمتر از دو و نيم درصد چربي و يا يک و نيم ليوان بستني و يا ۴۵ تا ۶۰ گرم پنير معادل يک واحد است.
اين متخصص تغذيه با اشاره به اينکه افراد بزرگسال سالم دو تا سه واحد بايد از اين گروه را مصرف کنند، ادامه داد: توصيه ميکنيم تا مردم از شيرهاي پاستوريزه شده با درصد چربي کمتر استفاده کنند، در صورت عدم دسترسي به شير پاستوريزه بايد شير تازه را به مدت ۱۰ دقيقه در حال هم زدن جوشاند و سپس مصرف کرد.
او افزود: از مصرف پنير تازه بايد پرهيز کرد مگر اينکه مطمئن باشيم که با شير پاستوريزه تهيه شده باشد، هنگام استفاده از کشک بايد دقت شود که کپک زدگي و بوي نامطبوع نداشته باشد، کشک مايع را قبل از مصرف بايد به مدت ۵ دقيقه جوشاند.
ايماني ادامه داد: از بستنيهايي که با شير پاستوريزه تهيه شده بايد استفاده کرد، مصرف زياد بستني به دليل داشتن کالري بالا منجر به اضافه وزن ميشود.
اين متخصص تغذيه اظهار کرد: در شير مواد غذايي همچون نشاسته، پروتئين و چربي موجود است، همه انواع شيرها داراي پروتئين هستند و هر ليوان شامل ۸ گرم پروتئين ميشود، کربوهيدرات، چربي و پروتئين در داخل شير موجود است، لبنيات غنيترين منبع غذايي است که بايد مورد استفاده قرار گيرد.
او با اشاره به اينکه کلسيمي که از شير جذب ميشود ۵ برابر کلسيمي است که از طريق کلم جذب ميشود، گفت: شير ماده غذايي کامل است و علاوه بر تامين انرژي و پروتئين، سرشار از کلسيم بوده و حاوي مواد مغذي اصلي از جمله ويتامينهاي محلول در چربي مثل ويتامينهاي A، D و E است.
ايماني عنوان کرد: مصرف شير به عنوان ماده غذايي فراسودمند توصيه ميشود و محروميت از ماده غذايي مانند شير به بدن آسيب ميرساند.