نماد آخرین خبر

سالم‌ترین روش پخت و مصرف تخم‌مرغ؛ آب‌پز سفت یا عسلی؟  

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
سالم‌ترین روش پخت و مصرف تخم‌مرغ؛ آب‌پز سفت یا عسلی؟  

خبرآنلاين/تخم‌مرغ با روش‌هاي مختلفي مانند آب‌پز سفت و عسلي، نيمروي سفت و عسلي، خاگينه و روش‌هاي ديگري آماده مي‌شود. اما آيا مي‌دانيد سالم‌ترين روش پخت و مصرف تخم‌مرغ کدام يک است؟
ناديا زکالوند:‌ تخم‌مرغ کالري کمي دارد اما حاوي مواد مغذي متعددي مانند پروتئين‌ها،‌ انواع ويتامين‌ و مواد معدني، چربي‌هاي سالم و برخي مواد مغذي ديگر است.

گوارش‌مان تخم‌مرغ پخته‌شده را راحت‌تر هضم کرده و مواد مغذي آن، مانند پروتئين‌ها را، بهتر جذب مي‌کند. در واقع بررسي‌ها نشان داده است که بدن انسان مي‌تواند ۹۱درصد از پروتئين تخم‌مرغ را وقتي پخته مي‌شود دريافت کند، در حالي‌که اين مقدار با مصرف تخم‌مرغ خام، ۵۱درصد مي‌شود.

مضرات حرارت بالا در پخت تخم‌مرغ


۱. از بين رفتن مواد مغذي: پختن هر نوع ماده غذايي به مواد مغذي آن صدمه مي‌زند و تخم‌مرغ هم از اين قاعده مستثني نيست. بررسي‌ها نشان داده که پختن تخم‌مرغ در حرارت بالا و به مدت طولاني از ويتامين‌هاي آن، به‌ويژه ويتامين A، و همچنين از تعداد آنتي‌اکسيدان‌ها مي‌کاهد.

به‌طور کلي پختن تخم‌مرغ در زمان کوتاه‌تر حتي با وجود دماي بالا مي‌تواند مواد مغذي آن را بيشتر حفظ کند. البته با وجود پختن تخم‌مرغ و از دست رفتن بخشي از مواد مغذي آن، اين ماده غذايي سرشار از ويتامين‌ها و آنتي‌اکسيدان‌هاست.

۲. اکسيده شدن کلسترول موجود در تخم‌مرغ: يک عدد تخم‌مرغ حاوي ۲۱۲ ميلي‌گرم کلسترول است که با پختن در دماي بالا اکسيده شده و توليد ترکيب پيچيده‌اي به نام اکسيسترول ( oxysterol) مي‌کند که خطر ابتلا به بيماري‌هاي قلبي را بالا مي‌برد.

سالم‌ترين روش پخت و مصرف تخم‌مرغ

اگر مي‌خواهيد تخم‌مرغ‌تان کم‌کالري باشد، بايد آن را آب‌پز کنيد. براي نيمرو کردن تخم‌مرغ مجبور به استفاده از روغن اضافي هستيد که با آب‌پز کردن آن اين مشکل برطرف مي‌کرد.

بهترين روش مصرف تخم‌مرغ مصرف آن همراه با سبزيجات است. اين روش باعث مي‌شود که فيبر و ويتامين بيشتري به بدن‌تان وارد شود.

اگر هم مي‌خواهيد تخم‌مرغ‌تان را به‌جاي آب‌پز نيمرو کنيد، پس آن را روي دماي بالا و در مدت زمان کم بپزيد تا تخم‌مرغ مجال اکسيده شدن پيدا نکند. در ضمن به‌جاي استفاده از روغن‌هاي ترانس، از روغن‌هاي سالم مانند آووکادو، گل‌ آفتابگردان، نارگيل و روغن زيتون فرابکر استفاده کنيد. البته دماي مناسب استفاده از روغن زيتون و نارگيل به‌ترتيب ۲۱۰ و ۱۷۷ درجه سانتي‌گراد است.

مساله مهم ديگر انتخاب تخم‌مرغ مصرفي‌تان است. بهتر است تا جايي‌که امکان دارد از تخم‌مرغ‌هاي محلي استفاده کنيد. زيرا مرغ‌هاي محلي از رژيم غذايي و فضاي زندگي سالمي بهره‌مند هستند و تخم‌مرغ‌هاي آنها از کيفيت بالايي برخوردارست.

منبع:healthline

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره