کرونا/ داروی ایرانی برای پیشگیری و درمان کرونا رونمایی شد

ايرنا/ داروي «ساليراويرا» که از اسپري بيني، اسپري دهاني، قطره بخور و قرص خوراکي تشکيل شده، در راستاي کنترل بيماري کرونا پيش از واکسيناسيون به همت يک شرکت دانش بنيان توليد و رونمايي شد.
ساليراويرا داروي متفاوتي است که مي تواند به صورت اسپري بيني، دهاني، قطره بخور و قرص خوراکي استفاده شود. اين دارو که در آستانه ورود به بازار دارويي است، توسط تيمي از متخصصان ايراني در شرکت دانش بنيان ميم دارو توليد شده و در کارآزمايي باليني نتايج بسيار قابل قبولي کسب کرده است. اين دارو که امروز دوشنبه با حضور مهدي صفاري نيا رييس پارک فناوري پرديس در محل معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري رونمايي شد، مي تواند راه اميدي براي کنترل بيماري کرونا باشد.
اسپري بيني ساليراويرا و قرص خوراکي آن دو فرم معمول و متقابل دارويي هستند که از طريق دستگاه گوارشي جذب مي شوند. اسپري بيني اين دارو نيز در شبکه مويرگي بيني جذب مي شود، اما اسپري دهاني ساليراويرا فرمي است که چندان متداول نيست. اين فرم دارويي به صورت موضعي در ناحيه حلق اثر کرده و از طريق مخاط دهاني قابليت جذب سيستمي دارد.
استفاده از يک يا دو دوز ساليراويرا ممکن است تأثيرات مثبتي در درمان کرونا داشته باشد، اما طبق نتايج کارآزمايي باليني بايد چهار جزء به صورت همزمان استفاده شود تا اثربخشي خود را نشان دهد.
ساليراويرا يک داروي گياهي است که کارآزمايي باليني آن به صورت منظم و دقيق در بيمارستان امام خميني تهران انجام شده و نتايج اين کارآزمايي نشان داد اين دارو در مبتلايان به کرونا اثربخشي خوب و چشمگيري داشته است.
همچنين نتايج کارآزمايي باليني نشان از کاهش ۵۰ درصدي طول درمان، عدم نياز به بستري شدن و افزايش viral- cliarian بوده است. کارآزمايي باليني با دقت زيادي انجام شده و از هر فرد سه مرتبه تست مولکولي کرونا گرفته شد که نتايج به صورت مثبت بوده که اکنون به مرحله رونمايي رسيده است.
ارايه داروي ساليراويرا براي دريافت مجوز استاندارد اروپا
مديرعامل شرکت دانش بنيان ميم دارو با بيان برخي از بي مهري ها نسبت به توليد اين دارو گفت: اين دارو در آينده نزديک براي دريافت مجوز اروپا در خارج از کشور ارايه خواهد شد.
رضا رمضاني در مراسم رونمايي از داروي گياهي پيشگيري، درمان و بهبود بعد از کرونا افزود: اين دارو بر اساس سيستم بايولوژي توليد شده است که در ايران فعاليت در اين حوزه کم سابقه است.
وي بيان کرد: در توليد اين دارو از سه علم دنيا از قبيل داروسازي، بيو و شيمي براي مقابله با ويروس کرونا استفاده شده است.
رمضاني اظهار داشت: براي تحقيق، فرموله کردن و توليد اين دارو ۴۱۶ مقاله و منابع منتشر شده در زمينه خانواده ويروس کرونا بررسي شده است. اين دارو داراي فرمولي است که از راه هاي مختلف تجويزي مي تواند استفاده شود.
وي يادآور شد: اين دارو سميت ژنتيک ايجاد نمي کند و بر روي ژنتيک مغز استخوان نيز اثر نمي گذارد.
رمضاني با بيان اينکه اين دارو در حال حاضر کد اخلاق از دانشگاه علوم پزشکي و مجوز سازمان غذا و دارو را براي ورود به بازار، دريافت کرده است، گفت: در هفته هاي آينده براي دريافت مجوز استاندارد در اروپا نيز اين دارو از سوي شرکت ارايه خواهد شد.
وي افزود: تمام مراحل مطالعات فيزيک و شيمي، ژنتيک و سنجش بار ويروسي اين دارو انجام شده و حتي نمونه هايي از اين دارو به اتحاديه اروپا ارسال شده و نظر مساعد آنها گرفته شده است که اظهار رضايت کرده و قابليت ارايه اين دارو در دنيا را ابراز کرده اند.
رمضاني يادآور شد: در مجموع بيش از ۴۰۰ نفر از هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران، دانشگاه علوم پزشکي ايران، دانشگاه شهيد بهشتي ، دانشگاه تربيت مدرس حضور داشتند. به هيچ وجه سعي نکرديم در تهيه و توليد اين دارو هيچ يک از موار د علمي را کنار بگذاريم و بنابر اظهار برخي از مسوولان و متخصصان در اين حوزه اين دارو به لحاظ علمي استوار است.