کشف یک شیرینی جدید برای تقویت و سفیدی دندانها

باشگاه خبرنگاران/ به نقل از العالم، گروهي از محققان دانشگاه واشنگتن براي انجام آزمايشهاي باليني نوعي شيريني جديد آماده کردند که ميناي دندان را تقويت و آن را سفيدتر ميکند. اين شيريني با طعم نعناع است.
محققان تاکيد کردند که موفقيت در اين آزمايشها به معناي ظهور محصولي جديد در بازار با طعم نعناع است که براي دندانها مفيد و مورد علاقه کودکان و سالمندان است.
اين شيريني حاوي يک پپتيد اصلاح شده ژنتيکي (زنجيرهاي از اسيدهاي آمينه) و يونهاي فسفر و کلسيم است که وارد ترکيب ميناي دندان ميشود که قسمتهاي اصلي دندان يعني عاج را در صورت آسيب ديدن در معرض افزايش حساسيت، حفرهها و بيماري لثه قرار ميدهد. محققان اين پپتيد جديد را از پروتئين آملوژنين به دست آوردند که در تشکيل ميناي دندان و نيز روکش آن نقش دارد.
محققان تاکيد ميکنند که اين پپتيد هنگام ورود به حفره دهان، به سلولهاي ميناي دندان آسيب ديده متصل ميشود بدون اينکه بر بافتهاي نرم مجاور آن تأثير بگذارد. يک تکه شيريني درماني در روز سلامت ميناي دندان را حفظ ميکند و دوتکه از آن علاوه بر سفيدتر شدن دندان، به ترميم لايه ميناي دندان آسيب ديده نيز کمک ميکند.
اين شريني مانند محصولات سفيدکننده دندانها، حاوي پراکسيد هيدروژن نيست زيرا استفاده طولاني مدت از پراکسيد هيدروژن ميناي دندان را ضعيف ميکند، در حالي که شيريني جديد آن را تقويت ميکند.
محققان در نظر دارند يک ژل بر پايه پپتيد اصلاح شده ژنتيکي يا محلولي براي درمان حساسيت دندان بسازند تا برخلاف محصولات فعلي که حساسيت دندان را به طور موقت متوقف ميکند، يک لايه ميناي دندان جديد ايجاد کند که از دندان محافظت ميکند.