خراسان/اثربخشی واکسن‌ها در افراد مختلف متفا‌وت است. علاوه بر عامل ژنتیک، یکی دیگر از عوامل دخیل در این تفاوت، سلامت و تناسب اندام است. لپتین یک هورمون متابولیکی است که به صورت عمده در بافت چربی تولید می‌شود. سطح این هورمون در افرادی که  مبتلا به سو‌ء تغذیه یا برخی بیماری‌ها  هستند پایین‌تر از حد نرمال است. همچنین، افراد چاق هم با وجود سطح بالای این هورمون،  در برابر آن مقاومت می کنند. در مطالعه‌ای که به تازگی در Nature Communications به چاپ رسید، نشان داده شد که کاهش سطح هورمون لپتین با پاسخ کمتر به واکسن و تولید ضعیف‌تر آنتی‌بادی همراه است.با توجه به اهمیت واکسیناسیون طی پاندمی کووید-۱۹، کشف عواملی که بتواند تفاوت پاسخ‌دهی به واکسن کرونا را بسنجد از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.کشف لپتین به عنوان یکی از این عوامل، نشان دهنده تاثیر میزان بافت چربی بر فعالیت سیستم ایمنی پس از واکسیناسیون است.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar