فواید بی نظیر تخمه هندوانه که از آن غافلید؛ ویتامین ها و مواد معدنی آن
سايت سلامت/ به نقل از هلث لاين، يافتههاي علمي نشان ميدهند که دانه هندوانه نهتنها کمکالري است بلکه تراکم بالايي از نظر ترکيبات مغذي دارد. شما ميتوانيد اين دانههاي ريز را بهصورت تفت داده شده دربياوريد و از آن بهعنوان يک ميانوعده سالم بهجاي انواع خوراکيهاي ناسالم استفاده کنيد.
1. کالري کم
هر 30 گرم از دانه هندوانه حدودا 158 کيلوکالري دارد. اين مقدار مثلا در مقايسه با 30 گرم چيپس (با 160 کالري) مقدار پاييني محسوب نميشود اما بايد توجه داشته باشيم که محتواي اين کالريها را چه چيزهايي ميسازند. ضمنا هر يک مشت بزرگ از دانه هندوانه از نظر وزني حدودا به 4 گرم با 23 کيلوکالري ميرسد، درحالي که همين مقدار چيپس داراي کالري بسيار بيشتري خواهد بود.
2. سرشار از منيزيم
يکي از مواد معدني مهمي که در تخمه هندوانه يافت ميشود، منيزيم است. با مصرف هر 4 گرم از دانه هندوانه ميتوانيد 21 ميليگرم منيزيم به بدن برسانيد که برابر است با 5 درصد از نياز روزانه بدن به اين ماده معدني مهم. همه بزرگسالان بايد روزانه 420 ميليگرم منيزيم دريافت کنند. منيزيم از مهمترين ترکيبات معدني براي بسياري از عملکردهاي متابوليک بدن است. تنظيم عملکردهاي عصبي و عضلاني و همچنين کمک به محافظت از سلامتي سيستم ايمني، قلب و استخوانها نيز از ديگر مزيتهاي دريافت منيزيم است.
3. حاوي آهن
هر يک مشت کوچک از تخمه هندوانه حدودا 0.29 ميليگرم آهن دارد که برابر است با 1.6 درصد از نياز روزانه بدن به اين ماده معدني مهم. شايد اين مقدار از نظر شما زياد نباشد اما هر انسان بزرگسال بهصورت روزانه بايد 18 ميليگرم آهن دريافت کند. آهن از مهمترين ترکيبات سازنده هموگلوبين خون است که درواقع وظيفه اکسيژنرساني به قسمتهاي مختلف بدن را بر عهده دارد. آهن در روند تبديل کالريها به انرژي هم به بدن کمک ميکند. با اينحال، دانههاي هندوانه حاوي فيتات هستند که جذب آهن را کاهش ميدهد.
4. چربيهاي «خوب»
شايد از شنيدن اين نکته تعجب کنيد اما دانه هندوانه بهعنوان يکي از منابع خوب براي دريافت اسيدهاي چرب غيراشباع تکزنجيرهاي و چندزنجيرهاي شناخته ميشود. هر 4 گرم از دانه هندوانه 0.3 گرم چربي غيراشباع تکزنجيرهاي و 1.1 گرم چربي غيراشباع چندزنجيرهاي به بدن ميرساند. به گزارش انجمن قلب آمريکا (AHA)، چربيهاي غيراشباع براي بدن بسيار مهم هستند چون از بروز حملات قلبي و سکتههاي مغزي جلوگيري ميکنند و سطح کلسترول بد خون (LDL) را در بدن پايين ميآورند.
5. سرشار از روي
دانه هندوانه يکي از منابع خوب براي دريافت روي (زينک) است. هر 30 گرم از دانه هندوانه حدوا 26 درصد از نياز روزانه بدن به روي را تامين ميکند. روي يکي از مهمترين مواد مغذي است چون نقش کليدي و مهمي در سيستم ايمني ايفا ميکند. دستگاه گوارشي و سيستم عصبي هم به دريافت اين ماده معدني نياز دارند. رشد و تقسيم سلولي و همچنين حسهاي چشايي و بويايي هم به دريافت روي وابسته هستند.