نماد آخرین خبر

توصیه های تغذیه ای برای جلوگیری از گرمازدگی

منبع
مهر
بروزرسانی
توصیه های تغذیه ای برای جلوگیری از گرمازدگی

مهر/يک متخصص طب سنتي، بر مصرف ميوه و سبزيجات و نوشيدني هاي خنک براي جلوگيري از گرمازدگي در روزهاي گرم سال تاکيد کرد.
 

عليرضا يارقلي، در خصوص تغذيه مناسب فصل تابستان، گفت: در اين فصل توصيه مي‌شود افراد از غذاهاي سرد و تر مانند آب دوغ خيار و نان، پنير و هندوانه استفاده کرده و از مصرف غذاها و نوشيدني‌هاي گرم پرهيز کنند.

اين متخصص طب سنتي افزود: استفاده از نوشيدني‌هايي مانند خاکشير که برطرف کننده خشکي و خارش پوستي، بهبود دهنده معده و روشن و صاف کننده پوست است به همراه کمي آب ليموي به خصوص صبح‌ها و به صورت ناشتا سبب رفع عطش و گرمازدگي در فصل تابستان خواهد شد.

وي بيان کرد: تخم شربتي نيز مقوي دستگاه گوارش است و از گرسنگي کاذب جلوگيري مي‌کند و به منظور لاغري و کاهش وزن نيز توصيه مي‌شود؛ تخم شربتي ضد سرطان بسيار خوبي است و داراي فيبر بالايي بوده و از بروز ديابت نوع دو نيز پيشگيري مي‌کند، مصرف اين شربت ربطي به سردي و گرمي هوا ندارد اما در تابستان سبب خنک شدن و کاهش عطش مي‌شود البته بايد به اين نکته تاکيد کرد که افراد داراي معده سرد و مزاج سرد و تر در مصرف شربت‌هاي خنک زياده روي نکنند.

يارقلي در خصوص مصرف دو ميوه هلو و شليل در اين فصل عنوان کرد: هلو و شليل با مزاج سرد و تر دو ميوه محبوب فصل تابستان هستند که زود هضم و کم کالري تر از بقيه ميوه‌ها هستند و داراي آنتي اکسيدان هاي بالايي بوده و به تقويت سيستم ايمني بدن کمک شاياني مي‌کنند.

وي اظهار کرد: استفاده از هندوانه به عنوان رقيق کننده خون که داراي ويتامين A،B و C است به عنوان تقويت کننده سيستم ايمني بدن و جهت سلامت پوست و مو بسيار مفيد بوده اما خوردن آن به صورت ناشتا به خصوص در هواي گرم و پس از صرف غذا توصيه نمي‌شود.

اين متخصص طب سنتي خاطرنشان کرد: گلاب نيز يکي از نوشيدني‌هاي بسيار خوب در فصل گرماست که مي‌توان جهت رفع تشنگي و عطش از آن استفاده نمود.

يارقلي با اشاره به خواص بي شمار کاهو گفت: کاهو با طبيعتي سرد و تر جز سبزيجات تصفيه کننده خون است که آهن بسيار زيادي دارد و در درمان کم خوني مؤثر است و مصرف آن در فصل تابستان بسيار توصيه مي‌شود.

وي عنوان کرد: در فصل تابستان مصرف شربت سکنجبين، ليمو، هندوانه، آبغوره و ميوه‌هاي تر (ترش و شيرين) مانند آلو، آلبالو و گيلاس در کنار نوشيدني‌هاي خنک مي‌توانند حرارت بدن را کاهش داده و رطوبت را به بدن برسانند.

اين متخصص تغذيه گفت: افراد از مصرف غذاهايي مثل فسنجان، گردو، کنجد به دليل مزاج شأن در اين فصل پرهيز کنند چراکه سبب عوارضي مانند فشار خون مي‌شوند.

وي در آخر تاکيد کرد: مصرف ميوه بسيار پرطرفدار طالبي که سرشار از آب است در اين فصل بسيار توصيه مي‌شود چراکه اين ميوه سرشار از پتاسيم و منيزيم است و تنظيم کننده متابوليسم بدن است اما لازم است افراد به اين نکته توجه ويژه اي کنند و اين ميوه را بين دو وعده غذايي و با معده خالي مصرف نکنند همچنين افراد ديابتي در مصرف اين ميوه بايد جانب اعتدال را رعايت کنند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar