
خوراکی هایی که مواد پرکننده دندان را بیرون می کشند

ايسنا/ در حاليکه برخي از انواع غذاها و نوشيدني ها سلامت دندان ها و لثه ها را بهبود ميدهد بعضي انواع ديگر ممکن است منجر به پوسيدگي دندان، فرسايش و ايجاد بيماري دهان شود.
سايت هلث لاين در گزارشي به برخي انواع مواد غذايي و نوشيدني اشاره کرده که ممکن است سلامت دندانها را تحت تاثير قرار دهد:
ـ نوشابه و نوشيدنيهاي شيرين: نوشيدني هاي شيرين مانند نوشابه، قهوه شيرين و نوشيدني هاي انرژي زا تاثيرات منفي بر سلامتي دارند اين نوع از نوشيدنيها خاصيت اسيدي دارند و شرايط لازم را براي باکتري هاي ايجاد کننده حفره و پوسيدگي فراهم مي کنند. باکتري هاي تقويت کننده پوسيدگي مانند استرپتوکوک موتانس از قند تغذيه کرده و اسيدهايي توليد مي کنند که ميناي دندان را از بين برده يا تجزيه مي کند.
ـ قند، شکلات: همانطور که گفته شد، قند باکتري هاي مضر دهان را تغذيه مي کند که منجر به توليد اسيد شده و ميناي دندان را از بين ميبرد. به همين دليل است که مصرف مواد قندي مهمترين عامل خطر پوسيدگي محسوب مي شود. هرچند ثابت نشده است که قندهاي طبيعي موجود در غذاهايي مانند ميوه ها و لبنيات به طور قابل توجهي در ايجاد حفره و پوسيدگي دنداني نقش داشته باشند.
ـ نان سفيد و خوراکيهاي حاوي نشاسته تصفيه شده: کربوهيدرات هاي تصفيه شده مانند نان و برنج سفيد و برخي غذاهاي حاوي نشاسته مانند چيپس سيب زميني ممکن است سلامت دهان و دندان را تحت تاثير قرار دهد. همانند مواد قندي، باکتري هاي موجود در دهان به سرعت قندهاي موجود در منابع کربوهيدرات مانند نان سفيد و چيپس را تحريک کرده تا اسيد فرسايش دهنده ميناي دندان توليد کنند.
ـ آبميوه: اگرچه ۱۰۰ درصد آب ميوه حاوي مقدار زيادي مواد مغذي مهم است، نوشيدن زياد آن ممکن است براي دندان ها مضر باشد. آب ميوه ها خاصيت اسيدي دارند و مي توانند ميناي دندان را فرسايش دهند.
ـ خوراکيهاي چسبناک و سفت: بعضي از غذاها ممکن است احتمال خرد شدن دندان يا بيرون آوردن مواد پر کننده دندان را افزايش دهند. به عنوان مثال، جويدن خوراکيهاي سفت مانند آب نبات ممکن است باعث آسيب ديدن دندان شود. عادت به جويدن يخ ممکن است به ترک دندان منجر شود. علاوه بر اين، آب نبات ها و شکلاتهايي مانند کارامل و تافي که به دندان ميچسبند ممکن است احتمال بيرون آمدن مواد پر کننده دندان را افزايش دهند.