نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
  2. برگزیده
سلامت

زنجبیل برای این افراد ممنوع!

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
زنجبیل برای این افراد ممنوع!

صدا و سيما/ دکتر زهرا سياهپوش اظهار کرد: زنجبيل گياهي است بومي هند، چين و بنگاله؛ در ايران در مازندران مي‌رويد و دو نوع کوهي و دشتي دارد. در طب ايراني زنجبيل داراي مزاجي بسيار گرم است. به عنوان گوارنده غذا، رفع رطوبات سر و حلق و در درمان اختلالات گوارشي بيشترين کاربرد را در طب ايراني دارد. در طب ايراني زنجبيل در اشکال خوراکي، ضماد و اکتحال مصرف مي‌شود.
وي کم اشتهايي، بيماري مسافرت، سوءهاضمه، تهوع پس از جراحي، استفراغ شديد در بارداري و دريازدگي را از جمله کاربرد‌هاي اين گياه در طب مدرن برشمرد و گفت: مصرف زنجبيل ممکن است عوارضي مانند تحريک گوارش (نفخ، سوزش معده، زخم معده)، حساسيت پوستي، آريتمي قلبي داشته باشد.
 
وي مقدار مصرف اين گياه را، ۰.۵ تا ۱ گرم گياه ۵ دقيقه در آب جوش رها دانست و گفت: بسته به نوع مصرف، مقدار مصرف متفاوت است.
متخصص طب ايراني و مکمل با اشاره به مطالعات اخير در خصوص تاثير زنجبيل در بيماري‌هاي ويروسي افزود: در مطالعات جديدتر زنجبيل داراي اثرات ضد ويروسي بر برخي از ويروس‌ها مانند ويروس تبخال تيپ يک و دو و ويروس انفولانزا داشته است. همچنين زنجبيل داراي اثرات ضد التهاب است.
 

وي با بيان اينکه، تعيين طبع (مزاج) سرد براي ويروس و توصيه به مصرف گرمي‌جاتي مانند زنجبيل يکي از شايع‌ترين توصيه‌ها در اوايل شيوع بيماري کوويد ۱۹ بود افزود: مبلغان مصرف زنجبيل چطور انقدر سريع به طبع (مزاج) ويروس کوويد ۱۹ دست يافتند، اين نکته بسيار ظريفي است که هرگز از جانب آنان توضيح داده نشده است.
 
 دکتر مرضيه سياهپوش گفت: از سويي بيماري در طب ايراني چهار مرحله دارد و هر مرحله درمان خاص خود را مي‌طلبد. دارويي مانند زنجبيل با گرمي و خشکي بسيار که در طب ايراني نبايستي بي احتياط مصرف شود، مشخص نشد که براي کدام مرحله بيماري توصيه شده است.
عضو انجمن علمي طب ايراني دانشگاه‌هاي علوم پزشکي کشور، در مورد تاثير مصرف زنجبيل در بيماري کرونا ادامه داد: هنوز هيچ مطالعه باليني ميزان اثربخشي زنجبيل بر کوويد ۱۹ را نه در آزمايشگاه، نه در مدل‌هاي جانوري و نه در بدن انسان، مشخص نکرده است؛ لذا مقدار مصرف نيز براي اثربخشي در کوويد ۱۹ نامشخص است.
 
وي افزود: با آنکه سازمان غذا دارو آمريکا زنجبيل را بعنوان يک ماده غذايي ايمن معرفي کرده است، اما طبق آموزه‌هاي طب ايراني، زنجبيل دارويي است با طبيعت بسيار گرم، لذا حتي در صورت تأييد باليني در کوويد ۱۹، بايستي در مصرف آن احتياطات لازم مراعات شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره