عوارض مصرف کره؛ از تشدید خطر ابتلا به سرطان تا زخم زبان و ایست قلبی

باشگاه خبرنگاران/ به نقل از آي فود، کره يکي از مواد غذايي پرطرفدار در وعده صبحانه است. همچنين بسياري از مردم دوست دارند از کره براي سرخ کردن و طعم دار کردن مواد غذايي ديگر مانند گوشت استفاده کنند. گرچه کره داراي خواص بي شماري است، اما مصرف آن ميتواند براي بدن عوارض جانبي به همراه داشته باشد.
در اين مطلب به رايجترين عوارض جانبي مصرف کره ميپردازيم:
۱- بيماريهاي قلبي- عروقي: کره داراي سطح بالايي از چربيهاي اشباع شده است که با رسوب در رگ ها، ميتواند باعث بروز بيماريهاي قلبي و عروقي شود. زياده روي در مصرف کره در بلند مدت ميتواند باعث ايست قلبي شود.
۲- سرطان: برخي سرطانها ارتباط مستقيمي با رسوب کلسترول در بدن دارند. کره به دليل دارا بودن چربيهاي اشباع شده، ميتواند سطح کلسترول بد را در بدن افزايش داده و خطر ابتلا به سرطان را تشديد کند.
۳- چاقي: زياده روي در مصرف کره باعث بروز اضافه وزن و چاقي در افراد ميشود. از همين رو، افرادي که به دنبال کاهش وزن و رژيم غذايي لاغري هستند نبايد در مصرف آن زياده روي کنند.
۴- آلرژي: افرادي که به شير آلرژي دارند بايد از مصرف کره نيز اجتناب کنند، زيرا کره يک فرآورده لبني بوده و داراي سطح قابل توجهي از پروتئينهايي است که احتمال بروز آلرژي را در فرد افزايش ميدهد.
۵- زخم شدن زبان: دلايل زيادي در بروز زخم در زبان نقش دارند که سبک زندگي يکي از آن موارد است. با اين حال، مصرف کره ميتواند اين موضوع را تشديد کند. تحقيقات نشان داده است زياده روي در مصرف کره و فرآوردههاي چرب ميتواند باعث بروز زخم در زبان شود.
در پايان ذکر اين نکته حائز اهميت است که گرچه زياده روي در مصرف کره براي سلامتي مضر است، اما اين ماده غذايي داراي سطح مناسبي از ويتامين هاي D، K، منيزيم، کلسيم، و انرژي است. از اين رو، توصيه ميشود اگر از بيماريهاي خاص رنج نميبريد، مصرف کره را از رژيم غذايي خود حذف نکنيد بلکه ميزان مصرف آن را کم کنيد.