کرونا/ عدس خواص ضدویروسی در مقابله با کرونا دارد
مهر/ به نقل از مديکال نيوز، تا به امروز کروناويروس بيش از ۱۹۶ ميليون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده و بيش از ۴.۲ ميليون کشته برجا گذاشته است. با وجود ظهور انواع واکسنهاي کوويد ۱۹، سويه هاي جديد ويروس دائماً در حال ظهور هستند که همه تلاشها براي مهار پاندمي را متوقف کرده و انتظار ميرود که تعداد زيادي از مردم در موجهاي بعدي جان خود را از دست بدهند که نياز مبرم به شناسايي داروهاي ضدويروسي جديد در برابر اين بيماري ايجاد ميکند.
تاکنون مشخص شده است که پروتئين سنبله (S) کروناويروس دائماً در حال جهش مداوم است و سويه هاي جديد در حال ظهور از خنثي سازي از طريق آنتي بادي فرار ميکنند.
در اين مطالعه، تيم تحقيق مؤسسه ملي کنترل غذا و دارو چين، دوازده لکتين مشتق شده از گياهان با ويژگي کربوهيدراتهاي مختلف را جمع آوري کرد و فعاليت ضد کروناويروس آنها را در برابر سويه هاي جهش يافته و انواع اپيدميک با استفاده از روش خنثي سازي مبتني بر شبه ويروس ارزيابي کرد.
نتايج نشان داد Lens culinaris بدست آمده از لکتين عدس که به طور خاص به انتهاي گليکانهاي نوع اليگمانوز و GlcNAc متصل ميشود، قويترين و گستردهترين ضدويروس را در برابر انواع سويه هاي جهش يافته نشان ميدهد.
تيم مطالعه دريافتند که لکتين عدس ميتواند اتصال ACE۲ به تريمر S را مسدود کرده و کروناويروس را در مراحل اوليه عفونت مهار کند.