۶ بیماری که با مصرف سس گوجه فرنگی بروز میکند
باشگاه خبرنگاران/ به نقل از اسپوتنيک، بدون شک سس گوجه فرنگي در بين بسياري از افراد به ويژه جوانان در سنين بالا بسيار محبوب است، با اين حال اين سس ممکن است خطرات بزرگي براي سلامتي انسان ايجاد کند.
برايان بالان متخصص تغذيه هشدار داد که سس گوجه فرنگي حاوي پروتئين يا فيبر نيست، بلکه علاوه بر شربت ذرت فروکتوز حاوي قند، نمک و ادويه است. او در گزارشي به دلايلي اشاره کرد که تاکيد ميکند بايد مصرف بيش از حد آن را متوقف کنيد.
۱- خطر چاقي
بالان توضيح داد مصرف زياد غذاهاي حاوي شربت ذرت فروکتوز با افزايش خطر چاقي و مقاومت به انسولين همراه است.
۲- فشار خون بالا
غذاهاي فرآوري شده نيز با افزايش التهاب در بدن ارتباط دارند و احتمال فشار خون بالا و عدم تعادل در سطح مواد معدني در خون را افزايش ميدهند.
۳- تري گليسيريد بالا و مشکلات قلبي
سس گوجه فرنگي ارزش غذايي کمي دارد، زيرا حاوي فيبر يا پروتئين نيست و بنابراين هيچ فايده واقعي براي بدن ندارد، علاوه بر خطر ناشي از ارتباط قند و شربت ذرت با فروکتوز با تري گليسيريد بالا و مشکلات قلبي نيز مرتبط است.
۴- اسيديته معده
اين متخصص تغذيه به کساني که از مشکلات گوارشي مانند استرس گوارشي يا رفلاکس معده رنج ميبرند توصيه ميکند از مصرف سس گوجه فرنگي خودداري کنند، زيرا سس گوجه فرنگي حاوي انواع اسيدها مانند اسيد ماليک و اسيد سيتريک که باعث اسيديته و سوزش سر دل ميشوند است.
۵- واکنشهاي آلرژيک
تحقيقات همچنين در مورد واکنشهاي آلرژيک هنگام مصرف سس گوجه فرنگي به دليل آنکه سرشار از هيستامين آلرژن زا بوده، هشدار داده است.
۶- مفاصل و سنگ کليه
مطالعات همچنين ارتباط غذاهاي فرآوري شده را با خطر التهاب اثبات کرده است، بنابراين سس گوجه فرنگي ممکن است مشکلات مفصلي ايجاد کند و خطر سنگ کليه را نيز در بر دارد، زيرا حاوي درصد بالايي از سديم است که کلسيم موجود در ادرار را افزايش ميدهد.