مزایای سلامتی استفاده از روغن ماهی در رژیم غذایی

مجله پزشکي دکتر سلام/مزايايي براي افزودن روغن ماهي به رژيم غذايي يا مصرف غذاهاي دريايي سرشار از امگا 3 در رژيم غذايي وجود دارد:
سطح کلسترول و تري گليسيريد را کاهش مي دهد
مصرف منظم اسيدهاي چرب امگا 3 برخلاف ساير انواع چربي به کاهش سطح تري گليسيريد در خون و خطر بيماري هاي قلبي کمک مي کند. طبق مطالعات انجام شده، افرادي که هفته اي دو بار ماهي يا مکمل هاي روغن ماهي مصرف مي کنند کمتر در معرض بيماري هاي قلبي و سطح کلسترول قرار دارند.
مغز را تغذيه مي کند
دليل مهمي وجود دارد که چرا امگا 3 به عنوان اکسير براي سلامت مغز در نظر گرفته مي شود. روغن ماهي و خواص ضدالتهابي موجود در روغن مي تواند به ارتقاء عملکرد مغز در سطح سلولي کمک کرده و حتي در زمان رشد آن را چابک نگه دارد.
در حالي که دانشمندان در حال ارزيابي مزاياي روغن ماهي امگا 3 در کاهش يا جلوگيري از ابتلا به آلزايمر يا دمانس هستند، برخي مطالعات نشان مي دهند افرادي که از مکمل هاي امگا 3 استفاده مي کنند، آستانه خطر کمتري براي زوال شناختي دارند. علاوه بر اين، مصرف منظم آن به افزايش سطح خلق و خو و کاهش علائم افسردگي نيز کمک مي کند.
التهاب مفاصل را کاهش مي دهد
همانطور که امگا 3 ضدالتهاب است، مصرف مکمل هاي روغن ماهي مي تواند به طور قابل توجهي به تسکين و کاهش سطح التهاب در مفاصل و ماهيچه ها کمک کند به ويژه براي افرادي که از بيماري دردناک و مزمن مانند آرتريت روماتوئيد رنج مي برند مفيد است، همچنين امگا 3 با محدود کردن توليد سايتوکاين ها و ساير ترکيبات التهابي مرتبط است.
خطر ايست قلبي ناگهاني را در افراد در معرض خطر کاهش مي دهد
در حالي که اين روزها ايست و نارسايي هاي قلبي به مسئله اي شايع تبديل شده اند، تعداد کمي از مطالعات نشان مي دهند رژيم غذايي غني از امگا 3 مي تواند خطر آريتمي (ريتم غيرطبيعي قلب) و حملات قلبي را کاهش دهد. علاوه بر اين، سکته مغزي و احتمال بروز بيماري قلبي ناگهاني نيز کاهش مي يابد.
به کاهش وزن کمک مي کند
در حالي که کاهش وزن کار ساده اي نيست، محققان دريافته اند روغن ماهي و ساير منابع غني از امگا 3 مي توانند با کاهش التهاب، بهبود تمرينات بدن، کمک به بهبود ماهيچه ها و کاهش وزن با تقويت سنتر متابوليک نقش موثري در کاهش وزن ايفا کند.