بهداشت نیوز/یکی از تفریحات لذت بخش، نوشیدن یک فنجان چای گرم است مخصوصا در هوای سرد زمستان و همراه با بیسکوییت‌هایی که تازه از فر بیرون آورده‌ شده‌اند. در زندگی ما ایرانی‌ها، چای جایگاه ویژه‌ و استفاده‌ی وسیعی دارد

نکاتی را که در مورد مصرف بیش از حد چای و سایر نوشیدنی‌های کافئین دار باید بدانید در این مطلب بخوانید.

بارداری و کافئین

مصرف بیش از حد کافئین در دوران بارداری ممکن است منجر به عوارضی مانند سقط جنین یا وزن کم نوزاد هنگام تولد شود. چای‌ گیاهی نیز باید با احتیاط استفاده شود زیرا بعضی از مواد تشکیل دهنده‌ی آن باعث زایمان زودرس می‌شود. توصیه می‌شود میزان کافئین در بارداری از ۲۰۰ میلی گرم در روز تجاوز نکند.

درمانی برای سردرد… اما در اندازه‌ی مناسب

مصرف متناوب کافئین ممکن است به تسکین برخی سردردها کمک کند. با این حال، اگر به صورت مزمن استفاده شود، می‌تواند اثر متضاد داشته باشد زیرا بدن نسبت به کافئین بی تفاوت می‌شود.

مراقب وابستگی به کافئین باشید!

کافئین یک ماده‌ی اعتیادآور است، مصرف منظم چای یا هر منبع دیگر کافئین می‌تواند منجر به وابستگی شود. علائم ترک کافئین ممکن است شامل سردرد، تحریک پذیری، افزایش ضربان قلب و خستگی باشد.

افزایش اضطراب، استرس و بی قراری

مصرف بیش از حد کافئین، از چای یا هر منبع دیگری ممکن است منجر به احساس اضطراب، استرس و بی قراری شود. یک فنجان متوسط چای ​​(۲۴۰ میلی لیتر) بسته به نوع و روش تولید آن حاوی حدود ۱۱ تا ۶۱ میلی گرم کافئین است. چای سیاه کافئین بیش‌تری نسبت به انواع سبز و سفید آن دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که کافئین زیر ۲۰۰ میلی گرم در روز اضطراب قابل توجهی ایجاد نمی‌کند. با این وجود، برخی از افراد نسبت به کافئین بیش‌تر حساس هستند. اگر متوجه این علائم شدید، مصرف چای را کاهش دهید.

بی خوابی و کافئین

مصرف زیاد کافئین ممکن است تولید ملاتونین را کاهش داده و الگوی خواب را مختل کند. در نتیجه‌ی مصرف زیاد کافئین فرد دچار بی خوابی می‌شود.

عوارض گوارشی

کافئین موجود در چای به دلیل شل کردن اسفنکتر پایینی مری و افزایش تولید اسید در معده، می‌تواند باعث سوزش سر دل یا تشدید رفلاکس اسید معده شود. کافئین همچنین باعث تحریک بافت گوارشی شده و در نتیجه علائمی مانند حالت تهوع یا درد معده را ایجاد می‌کند. رفلاکس معده به مری نیز، خود عاملی برای افزایش خطر ابتلا به سرطان مری است.

چای ضد آهن!

مواد موجود در چای می‌تواند با آهن موجود در غذاهای گیاهی متصل شود و جذب آهن در دستگاه گوارش را کاهش می‌دهد و باعث کمبود آهن در بدن می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود بلافاصله پس از هر وعده‌ی غذایی چای مصرف نکنید.

تلاش گروه مجله‌ی پزشکی دکترتو، داشتن زندگی سالم و افزایش کیفیت زندگی مخاطبان خود بوده است. در همین راستا در پایان این مطلب شما را به داشتن رژیم غذایی مناسب،‌ دوری از دخانیات و ورزش کردن دعوت می‌کنیم. کمی صبور باشد و اجازه بدهید نوشیدنی‌ گرمتان کمی خنک شود.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar