سیناپرس/ تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه آنگلیا نشان داده است که خوردن یک فنجان زغال اخته در روز فواید بی شماری مخصوصا در جلوگیری از ابتلا به زوال عقل دارد.
این مطالعه که توسط دانشکده پزشکی نورویچ انجام شد، نشان داد که خوردن منظم زغال اخته می تواند خطر ابتلا به بیماری های عصبی را در دوران پیری کاهش دهد. محققان این مطالعه می گویند که افزودن معادل یک فنجان زغال اخته در روز به رژیم غذایی می تواند حافظه و عملکرد مغز را بهبود بخشد، خطر ابتلا به زوال عقل را کاهش دهد و سطح کلسترول را پایین آورد.
دیوید ووزور (David Vauzour) محقق ارشد این پژوهش می ‌گوید: انتظار می‌ رود تا سال ۲۰۵۰، زوال عقل حدود ۱۵۲ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار دهد. او می افزاید که متاسفانه هیچ درمان شناخته شده ای برای این بیماری وجود ندارد، بنابراین بسیار مهم است که به دنبال مداخلات اصلاحی در سبک زندگی، مانند رژیم غذایی باشیم که به کاهش خطر و میزان ابتلا به بیماری کمک کنند.
ووزور می گوید: مطالعات گذشته نشان داده است که مصرف بالاتر فلاونوئیدهای غذایی با میزان کندتر شدن زوال شناختی و زوال عقل مرتبط است. غذاهای غنی از آنتوسیانین ها و پروآنتوسیانیدین ها که شامل توت ها و تمشک های قرمز، آبی یا بنفش می شوند، باعث بهبود شناخت می شوند. در این میان زغال اخته سرشار از این ریز مغذی ها است و به دلیل خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی آن شناخته شده است. ما می ‌خواستیم در مورد اینکه زغال اخته چگونه می ‌تواند به کاهش تخریب عصبی مرتبط با افزایش سن کمک کند، بیشتر بدانیم.
در این پروژه ۶۰ نفر در یک مطالعه ۱۲ هفته ای شرکت کردند که برای اندازه گیری تاثیر زغال اخته بر عملکرد مغز و کلسترول طراحی شده بود. در ادامه، به نیمی از این افراد زغال اخته خشک شده یخ زده داده شد تا هر روز بخورند، در حالی که به نیمی دیگر دارونما داده شد. نتایج این تحقیقات نشان می‌ دهد کسانی که با زغال اخته تغذیه شده‌ اند، حافظه، عملکرد مغز و خون رسانی بهتری به مغز دارند و شرایط آن ها به طور قابل توجهی بهبود یافته ‌است.

دکتر ووزور افزود: ما دریافتیم که شرکت کنندگانی که زغال اخته مصرف کردند عملکرد حافظه اپیزودیک بهتر و به ویژه تقویت حافظه بیشتری را در ترکیب با گردش بهتر مواد مغذی ضروری مانند اکسیژن و گلوکز به بخش‌های مهم مغز تجربه کرده بودند.
نشان دادن اینکه مکمل زغال اخته می تواند عملکرد شناختی را بهبود بخشد و شناسایی مکانیسم های مسئول گام مهمی برای این زمینه تحقیقاتی است. این مطالعه پیشنهاد می کند که بهتر است زغال اخته به عنوان غذای مغز در نظر گرفته شود چراکه ثابت شده است که تأثیر مثبتی بر قوای شناختی دارد.
گفتنی است که زغال اخته سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که حافظه را بهبود بخشیده و پیری مغز را به تاخیر می اندازد. به گفته پژوهشگران، این تحقیقات همچنین نشان داد که کلم بروکلی به دلیل داشتن ترکیبی به نام گلوکوزینولات ‌ها، می‌ تواند سرعت تجزیه ناقل عصبی را کاهش دهد که به حفظ حافظه ما کمک می ‌کند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar