باشگاه خبرنگاران/ دکتر برليانت بزرگمهر، متخصص تغذيه، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت:
سبزيجات از جمله، اسفناج، به علت کم کالري بودن مي توانند جايگزين غذاهاي پر کالري شوند و چون حجيم هستند، معده را پر کرده و باعث کاهش اشتها در فرد ميشوند.
بنابراين در افرادي که رژيم کاهش وزن دارند،استفاده از اسفناج و سبزيجات حجيم شبيه آن، بسيار در روند لاغري و کم اشتهايي موثر است.
دکتر بزرگمهر ادامه داد:اسفناج به عنوان گياه سرشار از آهن، در نظر عامه مردم شناخته شده است ولي بايد در نظر گرفت گياهان بطور قطعي منابع خوبي براي تامين آهن بدن نيستند.در اسفناج نيز به علت وجود اگزالات که مانع جذب آهن ميشود، تنها 5 درصد آهن آن جذب بدن ميگردد.
اين متخصص تغذيه در پايان اظهار داشت:بهتر است در کنار اسفناج و ساير منابع آهن گياهي، از ويتامين c مثل آب ليموترش تازه، استفاده کرد تا ميزان جذب آهنش بالا رود.
در عين اينکه منابع گياهي براي رفع کم خوني ناشي از فقرآهن گزينه مناسبي نيست و بهتر است از منابع حيواني مثل جگر،گوشت قرمز، مرغ، ماهي و تخم مرغ براي رفع کمبود آهن بدن استفاده کرد.