يستوهفتم آبانماه سالگرد تولد طاهره صفارزاده است.
به گزارش خبرنگار ادبيات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طاهره صفارزاده، شاعر، نويسنده، محقق و مترجم قرآن، 27 آبانماه سال 1315 در سيرجان متولد شد. او نخستين شعرش را در 13سالگي سرود و نخستين جايزهي شعر را نيز در سال چهارم دبيرستان به پيشنهاد محمدابراهيم باستاني پاريزي که دبير دبيرستان بهمنيار بود، از رييس آموزش و پرورش استان گرفت.
صفارزاده ليسانس زبان و ادبيات انگليسي را در ايران گرفت و براي ادامهي تحصيل به انگلستان و سپس به آمريکا رفت و پس از بازگشت به تدريس نقد عملي ترجمه پرداخت.
تعيين کتاب «اصول و مباني ترجمه» اثر اين استاد بهعنوان کتاب درسي، سرآغاز روال و نظم تدريس نقد ترجمه در رشتهي زبان و ادبيات خارجي در دانشگاههاي کشور بود.
صفارزاده که در مبارزه عليه حکومت پهلوي فعال بود، پس از پيروزي انقلاب، بهعنوان رييس دانشگاه شهيد بهشتي و نيز رييس دانشکدهي ادبيات اين دانشگاه انتخاب شد.
از سوي ستاد انقلاب فرهنگي مسؤوليت برنامهريزي زبانهاي خارجي از او دعوت شد که با همکاري استادان باتجربه، تغييراتي در برنامهي آموزشي پديد آورند. طبق اين برنامه، در رشتههاي علمي دانشگاهها، کتاب به زبانهاي انگليسي، روسي، فرانسه و آلماني تأليف شد. او 16 سال سرپرست اجرايي اين طرح بود.
طاهره صفارزاده سال 1367 در فستيوال بينالمللي شعر «داکا» به عنوان يکي از پنج عضو بنيانگذار کميتهي ترجمهي آسيا برگزيده شد و در زمان همکارياش با فرهنگستان زبان و ادب فارسي، طرح تهيهي فرهنگهاي تخصصياش که با ضوابط علمي و پيشنهادهاي جديد تدوين شده، به تصويب شوراي فرهنگستان رسيد.
او در سال 2005 ميلادي بهعنوان برترين زن مسلمان از سوي انجمن نويسندگان آفريقايي و آسيايي در مصر برگزيده شد.
از طاهره صفارزاده که چهارم آبانماه سال 1387 درگذشت، کتابهايي دربارهي نقد ترجمه در زمينههاي ادبيات، علوم و علوم قرآني و ويراستاري 36 کتاب زبان تخصصي منتشر شده است.
مجموعههاي شعر «رهگذر مهتاب»، «طنين در دلتا»، «سد و بازوان»، «سفر پنجم»، «حرکت و ديروز»، «بيعت با بيداري»، «مردان منحني»، «ديدار صبح»، «در پيشواز صلح»، «هفت سفر»، « روشنگران راه» و «جلوههاي جهاني» نيز از ديگر آثار اين شاعرند.