سيمرغ: با کدو حلوايي، سوپهاي متنوعي ميتوان درست کرد ولي اين سوپ که در کشورهاي مديترانهاي آن را با زيره سبز، سير و زنجبيل طعمدار ميکنند، مزه متفاوت و خاصي دارد.
در ضمن باتوجه به اينکه معمولا اين سوپ را به طور سنتي در قابلمههاي سراميکي ميپزند، مدت زمان طولانياي براي پخت سنتي آن نياز است.
مواد لازم براي 4 نفر :
کدو حلوايي : 900 گرم ( پوست بکنيد و تخمهاي داخل آن را خارج کنيد )
روغن زيتون : 2 قاشق سوپخوري
تره فرنگي : 2 عدد ( خرد شود )
سير : يک حبه ( رنده شود )
زنجبيل تازه : يک قاشق چايخوري رنده شده
آب مرغ : 3 پيمانه
نمک و فلفل : به ميزان لازم
ماست : 4 قاشق سوپخوري
روغن : به مقدار لازم
گشنيز : چند برگ براي تزئين
طرز تهيه :
با استفاده از يک چاقوي تيز، کدو حلوايي پوستگرفته شده را به قطعات بزرگ خرد کنيد، سپس آنها را در قابلمهاي حاوي مقداري آب ريخته و روي شعله اجاقگاز بپزيد.
کمي روغن در تابه بريزيد و سير و ترهفرنگي خردشده را در آن تفت دهيد، سپس شعله را کم کنيد تا با حرارت ملايم بپزد.
زنجبيل و زيره سبز را به سير و ترهفرنگي سرخشده اضافه کنيد و چند دقيقه همراه آنها تفت دهيد. سپس اين مخلوط را به قابلمه حاوي کدوحلوايي نيمپز شده منتقل کنيد. پس از آن، آب مرغ را اضافه کرده و با نمک و فلفل مزهدار کنيد.
در قابلمه را بگذاريد و شعله اجاقگاز را کم کنيد. پخت اين سوپ معمولا 4 تا 5 ساعت طول ميکشد.
وقتي سوپ پخته شد، آن را در دستگاه غذاساز يا خردکن بريزيد تا به مايهاي صاف و يکنواخت تبديل شود، سپس دوباره مواد را به قابلمه برگردانيد و براي يک ساعت ديگر روي اجاقگاز حرارت دهيد.
در پايان ماست را روي سوپ ريخته و با چند برگ گشنيز آن را تزئين کنيد.
نکته يک : اگر ميخواهيد اين سوپ با سرعت بيشتري آماده شود، از ديگ زودپز استفاده کنيد.
نکته دو : درصورتي که غلظت سوپ در اثر حرارت در مدت زمان طولاني، زياد شد، آن را با اضافهکردن کمي آب جوشيده رقيقتر کنيد.