نماد آخرین خبر

سلامت/ کاهش سریع وزن و خطر ایجاد سنگ صفرا

منبع
بروزرسانی
سلامت/ کاهش سریع وزن و خطر ایجاد سنگ صفرا
پزشکان انگليسي مي گويند، ارتباط مستقيمي بين کاهش وزن سريع و ايجاد سنگ صفرا وجود دارد.به گزارش سايت «MSN» اگرچه علت بروز سنگ صفرا مشخص نيست اما در افراد داراي اضافه وزن،زنان باردار، يا بيماراني که تحت درمان جايگزين هورموني قرار دارند يا افرادي که به تازگي وزن کم کرده اند، شايع است.سنگ صفرا که از کلسترول تشکيل شده است و در کيسه صفرا شکل مي گيرد، مي تواند به اندازه سنگريزه تا توپ گلف باشد. کيسه صفرا کيسه اي گلابي شکل است که زير کبد قرار دارد. صفرا براي هضم غذا توليد مي شود. هنگام غذا خوردن، کيسه صفرا، زرداب را از طريق مجرا به درون روده ها تخليه مي کند. صفرا از ۳ بخش نمک، رنگ دانه و کلسترول تشکيل شده است. اتخاذ رژيم غذايي غيراصولي که باعث کاهش وزن ناگهاني مي شود، تعادل بين نمک زرداب و کلسترول را برهم مي ريزد. هنگامي که زرداب بيش از حد با چربي درهم آميزد، به شکل کريستالي تبديل مي شود. نخوردن وعده غذايي در روز مانع از تخليه منظم کيسه صفرا مي شود و در نتيجه زرداب متراکم تر مي شود. علايم اصلي سنگ صفرا درد معده بر اثر خوردن غذاي چرب است. کيسه صفرا در واکنش به چربي منقبض مي شود و شايد سنگ صفرا را به گونه اي حرکت دهد که مجراي صفرا مسدود شود و درد و التهاب ايجاد کند. بعضي افراد نيز دچار درد بين استخوان کتف و حالت تهوع مي شوند. بنابراين به جاي کاهش وزن بيش از يک و نيم کيلوگرم، سعي کنيد هفته اي نيم کيلوگرم کم کنيد. اتخاذ رژيم غذايي بدون چربي هم ممکن است عامل خطر باشد زيرا بدن براي عملکرد درست سيستم هاضمه به مقدار معيني چربي سالم نياز دارد.متخصصان توصيه مي کنند براي کاهش وزن بين نيم تا يک کيلوگرم در هفته، روزي ۵۰۰ کالري کمتر مصرف کنيد و به طور منظم ورزش کنيد. عوامل خطر اين ناراحتي شامل سن، چاقي مفرط، استعمال دخانيات، تحرک نداشتن و مصرف بالاي کلسترول است. افرادي که دچار سنگ صفرا شده اند بايد وزن خود را کنترل و يک رژيم غذايي متعادل اتخاذ کنند. اگرچه بايد از مصرف مواد غذايي مانند چربي هاي اشباع شده، گوشت هاي چرب و فست فود پرهيز کرد اما مصرف چربي هاي مفيد ازجمله روغن زيتون، مغز، دانه و ماهي روغني توصيه مي شود. بالا بردن مصرف منيزيم نيز براي بهبود بيمار مفيد است.