بيتوته/ افرادي که داروهاي ضدانعقاد مثل وارفارين استفاده ميکنند و يا افرادي که عادت به مصرف آسپرين دارند بايد از مصرف چاي سبز خودداري کنند.
يوسف نقيايي مديرگروه تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي يزد افزود: چاي سبز همانند چاي و ساير نوشيدنيها در گروه متفرقه قرار ميگيرد و مقدار انرژي آن بسيار ناچيز و به مقدار يک کيلوکالري است.
وي ادامه داد: چاي سبز بسياري از ترکيبات چاي سياه از جمله کافئين بالا، تاننها، تئوبورومين، اسيدگاليک و غيره را دارا ميباشد.
وي افزود: مهمترين ماده موثر در چاي سبز کاتچين ميباشد که يک آنتي اکسيدان بسيار قوي و موثر در پيشگيري از بروز سرطانها و آسيبهاي قلبي عروقي ميباشد.
وي اضافه کرد: چاي سبز همچنين داراي پلي فنولهاي فراوان بوده که علاوه بر خواص آنتي اکسيدان، خاصيت آنتي باکتريال و ضد عفونت هم دارد.
اين کارشناس تغذيه گفت: چاي سبز حاوي فلوئور بالا ميباشد که نقش مهمي در پيشگيري از پوسيدگي دندان ايفا ميکند.
نقيايي تصريح کرد: چاي سبز حاوي موادي است که منجر به فعال شدن آنزيم ليپاز شده و اين امر به کاهش تري گليسريد کمک ميکند.
وي خاطرنشان کرد: اين نوشيدني همچنين حاوي موادي است که منجر به کاهش مرگ سلولي ارگانهاي مهم مانند قلب ميشود و ساير خواص آن شامل کاهش کلسترول خون، کاهش فشار خون، قند خون و پيشگيري از افزايش قندخون و افزايش ايمني بدن ميباشد.
مديرگروه تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي يزد در مورد منع مصرف چاي سبز در افراد مختلف گفت: افرادي که داروهاي ضدانعقاد مثل وارفارين استفاده ميکنند و يا افرادي که عادت به مصرف آسپرين دارند بايد از مصرف اين نوشيدني خودداري کنند. همچنين مصرف آن در دوره بارداري و شيردهي طبق نظر و توصيه پزشک و با احتياط مصرف شود.