نماد آخرین خبر

سبک زندگی/  نکاتی برای خرید برنج مرغوب

منبع
بروزرسانی
سبک زندگی/  نکاتی برای خرید برنج مرغوب
يکي از مشکلات برخي افراد، بخصوص زوج هاي جوان خريد و تشخيص برنج خوب و شيوه نگهداري آن است. آگاهي هاي پي آمده ممکن است براي اين دسته مفيدتر باشد. ● تشخيص و خريد: برنج ايراني، در شمار برنج هاي ممتاز است، اما درجه بندي دارد.فقط خوب قد کشيدن دانه برنج پس از پخت ملاک مرغوبيت نيست.دانه برنج هر چه خشک تر و سفت تر باشد بهتر است زيرا با جذب سريع آب هنگام پخت، حجيم تر مي شود.هر چه از تاريخ برداشت آن بيشتر گذشته و بهتر نگهداري شده باشد، بر کيفيت آن افزوده مي شود. دقت کنيد کپک زده يا خُرد شده نباشد و بوي نامطبوع کهنگي و ماندگي از آن به مشام نرسد. دانه برنج نبايد خيلي سفيد، خيلي زرد، شفاف، دودي يا ترک خورده باشد؛ رنگ بلوري مات و عاج مانند دارد و معمولا باريک و قلمي است، اما طعم و بوي مطبوعش پس از پخت، خيلي مهم تر از باريکي و بلندي آن است.بايد يکدست باشد نه مخلوطي از دانه هاي چاق و لاغر، زرد و سفيد، کوتاه و بلند يا ريز و درشت.هر چه دانه هاي شکسته يا در اصطلاح «نيمدانه» بيشتر باشد، کيفيت کمتري دارد (برنج موسوم به نيمدانه بيشتربراي پخت شله زرد، شيربرنج، برخي آش ها، سوپ ها و مانند اينها مناسب است نه پخت چلو و سرو در مهماني).يکي از آزمون هاي سنتي، خرد کردن تعدادي از دانه ها زير دندان است. اگر بسختي خرد شد، نشانه خشکي بيشتر و کيفيت بهتر آن است.يکي از روش هاي درک ميزان عطر برنج، دميدن هواي گرم يا «ها کردن» روي مقداري از دانه هاست. به منظور رعايت بهداشت دقت کنيد که دانه هاي آميخته با هواي دميده از دهان را مجددا درون کيسه يا ظرف نريزيد. ● نگهداري و انبار کردن: کيسه يا سطل هاي نگهداري برنج را حتما در جايي عاري از نم، خنک و بويژه خشک انبار کنيد تا رطوبت درون دانه ها تبخير شود. از گذاشتن کيسه ها روي هم خودداري کنيد. بين هر کيسه فاصله اي براي عبور هوا بگذاريد. افزودن مقداري نمک و چند دانه سير همراه با سرکشي و هوادهي گاه به گاه، از آفت زدگي آن جلوگيري مي کند. به هيچ وجه از قرص هاي شيميايي استفاده نکنيد. هر چند وقت يک بار محتواي کيسه يا ظروف را زير و رو کرده، آن را از لحاظ رخنه و حمله حشرات و آفات بررسي کنيد. در صورت آفت زدگي، پيش از تخم گذاري بيشتر آفات و افزايش حشرات، برنج را در هواي آزاد، دور از تابش نور خورشيد پهن کرده، با الک کردن برنج از لطمه و خسارت بيشتر جلوگيري کنيد. دقت کنيد نمک به جا مانده از برنج آفت زده را به سبب پرهيز از انتقال مجدد تخم آفات به ظروف يا کيسه ها مجددا استفاده نکنيد. منبع : iranvij.ir