سيري در ايران/ آش سماق يکي از چندين غذاي محلي استان اصفهان است. با طرز تهيه آن آشنا شويد.
* اگر آش سماق را با آرد بپزيم، زود پخته ميشود، ولي اگر خردهي برنج باشد، بايد اول برنج را بار کنيم.
* برنج که پخت، سبزي را که قبلا شسته و خرد کردهايم در آن ميريزيم. هرچه سبزي ريزتر باشد آش خوشمزهتر ميشود.
* سپس جداگانه گوشت را نمک و فلفل زده و خوب مخلوط کرده و کوفتههايي به اندازه يک گردو از آن درست ميکنيم و سپس در روغن، سرخ کرده و داخل آش ميريزيم.
* وقتي که کوفتهها پخته شد، سماق را تميز کرده، ميشوييم و در آب خيس ميکنيم. سماق بايد يک ساعتي در آب بماند. سپس آن را از صافي پارچهاي رد کرده و فشار ميدهيم و آب سماق را که قرمز خوشرنگ است ميگيريم.
* آب سماق را در آش ريخته و پيازي را که داشتيم نيز خرد کرده، سرخ ميکنيم و مقداري از آن را در آش ريخته و کمي براي روي آن نگه ميداريم.
* آش را در ظرف ريخته و روي آن را با نعنا و پياز داغ تزيين ميکنيم.
* بايد توجه داشته باشيد که اگر اين آش را در ظرف آلومينيومي يا لعابي بپزيد، بسيار خوشرنگ ميشود.