مواد لازم براي 4 تا 6 نفر:
جو پرک: 100 گرم، خيسانده
هويج متوسط: يک عدد، رنده شده
کتف مرغ: 4 تا 6 عدد، آبپز
آب مرغ: 3 پيمانه
کره: 60 گرم
آرد سفيد: 3 قاشق غذاخوري
شير: نيم ليتر
خامه: 100 ميليليتر
جعفري ساطوري: يک قاشق غذاخوري
نمک و فلفل: به ميزان لازم
روش تهيه:
1- جو را آبکش کرده و همراه يک ليتر آبجوش روي شعله ملايم 10 دقيقه بپزيد. هويج و آب مرغ را اضافه کرده و پخت سوپ را 20 دقيقه ديگر ادامه دهيد تا هويج نرم شود.
2- کره را روي شعله متوسط در يک قابلمه کوچک آب کنيد. هنگامي که کره شفاف شد، آرد را اضافه کرده و مخلوط کنيد. پس از يک دقيقه شير را اضافه کرده و دائم هم بزنيد تا غليظ شده و سس آماده شود.
3- گوشت مرغ را از استخوان جدا کرده و همراه سس سفيد به سوپ اضافه کنيد. اگر غلظت سوپ زياد بود، کمي آبجوش اضافه کنيد. نمک و فلفل سوپ را اندازه کرده و خامه را اضافه کنيد. يکي، دو دقيقه قبل از سرو جعفري را اضافه کنيد تا نپزد و رنگش عوض نشود.
نکات آشپزي:
1 - به جاي آب مرغ از آب گوشت يا سبزيجات هم ميتوانيد استفاده کنيد.
2 - به جاي شير، سس را با آب مرغ يا گوشت ميتوانيد تهيه کنيد، طعم سوپ متفاوت ميشود و اسمش ديگر سوپ سفيد نيست.
3- جو پرک را زياد نپزيد چون در سوپ له ميشود.
4- اگر کمي پياز را تفت داده و اول کار به سوپ اضافه کنيد، سوپ پرمايهتر ميشود.