نماد آخرین خبر

سلامت/ ویتامین بیشتر را از میوه های یخ زده کسب کنیم!

منبع
مهر
بروزرسانی
سلامت/ ویتامین بیشتر را از میوه های یخ زده کسب کنیم!
مهر/ محققان با انجام دو تحقيق مستقل به اين نتيجه رسيده اند که ميزان مواد مغذي سودمند در هرچيزي از سبزيجات تا ميوه ها بيشتر است. در مقايسه با سبزيجات و ميوه هاي تازه دو مورد از هر سه مورد ميوه و سبزيجات يخزده نمره بهتري از در رابطه با ترکيبات آنتي اکسيدان از جمله ويتامين سي، پلي فنلها، آنتوسيانين، لوتئين دريافت کردند. مصر اين ترکيبات آنتي اکسيداني در پيشگيري از سرطان و پشتيباني از کار بدن، مغز، پوست و چشم مفيد است. محصولات بخش سبزي و ميوه فروشي سوپرمارکت پر از رنگ و طعم است، اين درحالي است که برخي از فروشگاه ها با استفاده از يک اسپري اندک تلاش مي کنند ظاهر جذاب تري به ميوه ها و سبزيجات بدهند. اين ويترين سوپرمارکتي خريداران را متقاعد مي کند بالاترين قيمت را براي چيزي بپردازند که تصور مي کنند براي سلامت خانواده خود مفيد است و در عين حال طعم خوبي دارد. حقيقت اين است که اين ميوه ها و سبزيجات براي يک ماه در انبار مانده اند و پس از آن براي روزهاي پيش از مصرف در يخچال خانه قرار مي گيرند. با گذشت چند روز اين ميوه ها و سبزيجات بخشي از مواد مغذي خود را از دست مي دهند. از سوي ديگر سبزيجات و ميوه هاي يخزده در بخش يخچال فروشگاه ها درست پس از برداشت منجمد شده اند از اين رو سطح بالاتري از ويتامينها و آنتي اکسيدانها در آن وجود دارد و پيش از مصرف اين سطح تغييري نمي کند. دو گروه تحقيقاتي يکي از مرکز تحقيقات غذايي ليدرهد و ديگري از دانشگاه چستر 40 آزمايش براي اندازه گيري سطح مواد مغذي در ميوه ها و سبزيجاتي انجام داد که به مدت سه روز در يخچال مانده بود آنها نتايج آزمايش را با آزمايشهاي انجام شده روي معادل يخزده همين ميوه ها و سبزيجات مقايسه کردند. نتايج اين تحقيق نشان مي دهد که خورد محصولي که تازه برداشت شده بهترين و سالم ترين گزينه است اما با توجه به اين که اين شرايط همواره وجود ندارد خوردن محصولات منجمد اغلب بهتر از محصولاتي است که با عنوان " تازه" فروخته مي شوند. دکتر راشل بورش از تيم تحقيقاتي ليدرهد گفت: ما بايد گزينه نادرست که مي گويد غذاي تازه همواره بهترين انتخاب است را ناديده بگيريم، اين نتايج نشان مي دهد که محصولات يخ زده از نظر مواد غذايي با محصولات تازه قابل مقايسه هستند. تيم وي به اين نتيجه رسيد که بروکلي يخزده داراي سطح بالاتري از ويتامين سي، لوتئين و چهار برابر بتاکاروتن است. اين درحالي است که بروکلي تازه داراي پلي فنلهاي بيشتر است که مي تواند به جلوگيري از سرطان کمک کند. هويچ يخزده سه برابر بيشتر لوتئين داشته و دوبرابر بيشتر بتاکاروتن دارد درحالي که ميزان ويتامين سي و پلي فنلها آن نيز قابل توجه است. گروه تحقيقاتي چستر نيز به اين نتيجه رسيد که سطح ويتامين سي و پلي فنلها در بلوبريها و نخود سبز يخزده بيشتر از چيزي است که به نام محصول تازه فروخته مي شود.