پارسي نو/ الکل
قطعا براي شهرت الکل به عنوان قاتل مغزي خود متعجب نميشويم.ما معمولاً از پيامدهاي مخرب و ويرانگر الکل بر کبد خود آگاهي داريم اما اين در حالي است که الکل همچنين ميتواند صدمات جدي به سلولهاي مغزي نيز وارد کند.عوارض جانبي شناخته شده از الکل شامل لغزشهاي حافظه و عدم تمرکز است. سوء مصرف طولاني مدت الکل نيز باعث اختلال در قواي شناختي ميشود.
تنقلات
برگرها، سرخکردنيها و چيزهايي شبيه آن ما را دچار وسوسه ميکند اما خوردن اين مواد غذايي باعث انباشته شدن چربيها ميشود که اين امر اعتياد را بوجود ميآورد.مصرف نامحدود تنقلات مانع توليد «دوپامين» ميشود که ماده شيميايي «شادي» در بدن ما است و علائمي را به وجود ميآورد که با نوسان اخلاقي و افسردگي ارتباط دارد.
محصولات غذايي غني از قند
قندهاي ذخيره شده که مسبب مشکلات عصبي است.مصرف بيش از حد قند منجر به کاهش توليد يک ماده شيميايي در مغز ميشود که به عنوان فاکتور نوروتروفيک مشتق شده از مغز شناخته شده است.نبود اين ماده باعث اختلال در يادگيري و همچنين به خاطر سپردن ميشود. طبيعت اعتيادآور شکر عواقب بلند مدتي بهمراه دارد به طوريکه بر توانايي يادگيري تاثير ميگذارد و مهارتهاي شناختي را تضعيف ميکند.
مواد غذايي سرخ شده
مواد غذايي سرخ شده، به سبک پخت جنوبي در جنوب شرقي آمريکا به عنوان «کمربند سکته مغزي» شناخته شده است.سطوح بالاي چربي و کلسترول موجود در مواد غذايي سرخ شده بر ديوارههاي شريان تامين خون به مغز رسوب ميکند؛ عدم خونرساني کافي در نهايت باعث سکته مغزي ميشود.
بنابراين، هنگامي که در رژيم غذايي به طور منظم شامل مواد غذايي سرخ شده باشد، شما بيشتر با دردسر و مشکلات مواجه ميشويد.
وعدههاي غذايي منجمد شده
اکثر افراد در زندگي خود به دليل زمان کمي که دارند مجبور ميشوند که غذاهاي خود را فريز کنند.مصرف مواد غذايي يخ زده، به طور منظم ميتواند خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را افزايش دهد و همچنين به زوال عقل که تخريب سلولهاي مغزي در طول زمان است، منتهي شود.
٫ محصولات غذايي شور
مواد غذايي شور درست مانند مواد قندي، ميتواند اعتياد آور باشد و با عواقب خطرناک همراه باشد.سديم در تغييرات فشار خون شناخته شده است اما نکته اينجاست که آيا ميدانيد که اين ماده ميتواند همچنين تواناييهاي تفکر ما را مختل سازد؟
پروتئينهاي فرآوري شده
پروتئينها و چربيها چيزهايي که ما از دوران مدرسه آنها را ميشناسيم.زماني که پروتئينها فرآوري ميشوند و تبديل به سوسيس، پپروني و کالباس، ميشوند پروئتينها خطرناک ميشوند.مواد نگهدارنده، مانند نيترات سديم، زماني که در فرآوري گوشت با پروتئينها ترکيب ميشود بسيار سرطان زا ميشوند.
نيکوتين
نيکوتين زماني که به ميزان بالا مصرف ميشود به دليل کاهش عرضه خون و اکسيژن به مغز به عنوان عامل سرطان شناخته ميشود.علاوه بر اين، سفت شدن مويرگها و تأثير بر عملکرد انتقال دهندههاي عصبي و انتقال مواد شيميايي در بدن از ديگر عوارض آن به شمار ميآيد.
شيرين کنندههاي مصنوعي
بسياري از ما نسبت به اين موضوع که شيرين کنندههاي مصنوعي در زندگي ما فاقد آسيب هستند داراي تصور غلط هستيم.استفاده از شيرينکنندههاي مصنوعي در نهايت به آسيبهاي مغزي منتهي ميشود.
٫ چربيهاي ترانس
چربيهاي ترانس (trans fats) هنگام افزودن هيدروژن به روغنهاي مايع گياهي (عمل هيدروژنه کردن)، براي بالابردن نقطه ذوب آنها (جامد کردن) جهت افزايش طول عمر و پايداري شان به وجود ميآيند.
مصرف چربيهاي ترانس خطر ابتلا به بيماري کرونر قلبي را افزايش ميدهد؛ در طي يک دوره، ما را با درد و رنج يک سکته مغزي حساس مواجه ميسازد.همچنين، مصرف اين نوع چربي سبب کم شدن حجم مغز ميشود که در نهايت به بيماري آلزايمر منتهي ميشود.
.