نماد آخرین خبر
  1. برگزیده
دیدنی-خواندنی

4گوشه دنیا/ ارائه فرمول خوش‌طعم‌ترین پیتزا توسط استاد ریاضی!

منبع
ايسنا
بروزرسانی
4گوشه دنیا/ ارائه فرمول خوش‌طعم‌ترین پیتزا توسط استاد ریاضی!
ايسنا/ تحقيقات دکتر «يوگنيا چنگ» استاد رياضي دانشگاه شفيلد نشان مي‌دهد، حتي اگر نسبت خمير و چاشني بدقت کنترل شود، با تغيير اندازه پيتزا، طعم آن نيز تغيير مي‌کند و پيتزاهاي کوچک تر در مقايسه با پيتزاهاي بزرگتر بطور معمول از چاشني بيشتري در هر تکه برخوردار هستند. بنابراين ضخامت پايه خمير به تنهايي در کيفيت پيتزا موثر نيست و تعادل بين خمير و چاشني در هر تکه، تعيين کننده کيفيت و خوش طعم بودن پيتزاست. در فرمول ارائه شده توسط اين محقق، d بعنوان حجم ثابت خمير و t بعنوان حجم ثابت چاشني در نظر گرفته شده است. در شرايط نسبي، هر گاز از يک پيتزاي 11 اينچي (28 سانتيمتري) داراي 10 درصد چاشني بيشتر از هر گاز از يک پيتزاي 14 اينچي (35.5 سانتيمتري) است. اين فرمول نشان مي دهد، پيتزاهاي کوچک تر در هر گاز از چاشني بيشتري برخوردار هستند که در پخت هاي خانگي باعث رطوبت بيش از حد زير خمير مي‌شود. در فرمول ديگر، آلفا (α) تقسيم بر شعاع پيتزا، اندازه لايه رويي براي پيتزا در قطرهاي مختلف را نشان مي‌دهد؛ اندازه لايه رويي متناسب با ضخامت پيتزاست، يعني پيتزاي بزرگتر داراي خمير نازک‌تر و لايه رويي کوچک‌تر است. اين مطالعه به سفارش يک رستوران زنجيره‌اي انجام شد که علت محبوب بودن پيتزاي 14 اينچي با خمير نازک‌تر را در مقايسه با پيتزاي 11 اينچي جويا شده بود. تحقيقات نشان داد که پيتزاي 14 اينچي درست مانند پيتزاي 11 اينچي و با نسبت هاي مساوي مواد پخته مي‌شود، اما چاشني آن در سطح بزرگتري پخش شده و تا لبه پيتزا کشيده و باعث طعم بهتر آن مي‌شود.