سيمرغ/ محققان آمريکايي و آلماني دريافتند خوردن شيرينيها و نوشيدنيهاي شيرين که حاوي کربوهيدراتهاي زياد هستند ممکن است مانند نيکوتين يا کوکائين عمل کنند.
دکتر «ديويد لودويگ»، مدير جديد مرکز چاقي در بيمارستان کودکان «بوستون» و همکارانش شاخص اثرات قند خون را بر فعاليت مغز پس از چند ساعت بعد از غذا خوردن بررسي کردند.
بار قندخون توضيحي براي اين است که چه ميزان کربوهيدرات در غذا وجود دارد و چه اندازه هر گرم کربوهيدرات موجود در غذا سطح گلوکز خون را بالا ميبرد. اين مسئله بر اساس شاخص قندخون است- ميزان کربوهيدرات موجود در وعده هاي غذايي ضربدر بار قندخون غذا تقسيم بر 100.
دراين تحقيقات 12 مرد 18 تا 35 ساله با اضافه وزن يا چاقي بيمارگونه که وعدههاي غذايي با گلوکز بالا و پايين مصرف کردند و کالري، مواد مغذي و طعم آنها در دو مناسبت کنترل شده بود، شرکت کردند. دو وعده مخلوط شير با ميزان مشابه کالري، پروتئين، چربي و کربوهيدرات با شيريني يکسان بود که در يکي از اين مناسبتها شاخص قند خون کربوهيدراتها بالاتر بود.
اين تحقيقات که در مجله آمريکايي تغذيه باليني منتشر شد، نشان داد افرادي که نوشيدنيهاي محتوي شير که شاخص بالاتري از قند خون را به همراه داشت، نوشيده بودند پس از چند ساعت خوردن اين نوشيدنيها احساس گرسنگي داشتند.
بر اساس اين تحقيقات، اسکنهاي مغز نشان دادند که مخلوط شير با قند بالا مانند مواد مخدر براي مغز اعتياد آور است.