زيست نيوز/ متاسفانه امروز نخود که يک ماده غذايي بسيار مفيد و پرانرژي است از سفره ايرانيان در حال حذف شدن است و شاهد استفاده کمتر آن در رژيم غذايي ايرانيان هستيم.
وي ادامه داد: با افزايش مصرف غذاهاي خارجي و فست فود در سفرههاي ايراني مصرف اين ماده غذايي در طول روز و حتي در سال بسيار کمتر از گذشته شده است.
اکبري گفت: نخود که جزء خانواده حبوبات محسوب مي شود داراي املاح، ويتامين و پروتئينهاي متعددي از جمله نشاسته، کلسيم، فسفر، آهن، سديم، پتاسيم، روغن گياهي، مس و ويتامينهايي مانند ويتامين A، B1 , B2 است.
اين متخصص آسيبشناسي ادامه داد: بنابراين نخود داراي اسيد آمينههاي مختلف، ويتامينها و مواد معدني بسيار مفيدي است که ميتوانيم بگوييم نخود نه فقط يک غذا بلکه به عنوان يک دارو محسوب ميشود.
وي در مورد خواص دارويي نخود گفت: نخود تقويت کننده قلب بوده و در رفع يبوستهاي حاد و مزمن مؤثر است همچنين عضلات اسکلتي را تقويت ميکند و به همين دليل مصرف آن به ورزشکاران توصيه ميشود.
اين محقق طب اسلامي با اشاره به اينکه نخود داراي خاصيت ضد سرفه و سرماخوردگي است گفت: اين ماده غذايي سيستم ايمني بدن را تقويت ميکند بنابراين به افرادي که داراي بيماريهاي خود ايمني مانند ام اس هستند توصيه ميشود.
اکبري تصريح کرد: نخود از بين برنده انگلهاي روده، برطرف کننده درد سينه و تنگي نفس، تقويت کننده ريشه مو، درمان زردي، درمان دردهاي کليه و افزايش حافظه است.
وي گفت: نخود براي درمان پوکي استخوان به دليل منابع غني کلسيم بسيار سودمند است در دوران رشد استخوانها و دندانها مصرف آن توصيه ميشود همچنين اين ماده غذايي چنانچه با عسل ترکيب شود و به صورت يک پماد درست شود به عنوان التيام دهنده زخمها مفيد خواهد بود.