نماد آخرین خبر

سلامت/ پیش گیری از بروز سکته قلبی

منبع
خراسان
بروزرسانی
سلامت/ پیش گیری از بروز سکته قلبی
امروزه سکته هاي قلبي به عنوان يکي از مهم ترين عوامل مرگ و مير شناخته مي شود. اگر چه اين بيماري از سن 40 سالگي به بعد شيوع دارد ولي متاسفانه در سال هاي اخير قشر جوان جامعه هم از تبعات آن در امان نبوده اند. به همين دليل بد نيست با نکاتي ساده براي پيشگيري از بروز حملات قلبي آشنا شويد. (به خصوص اگر در اين زمينه داراي سابقه خانوادگي باشيد، بايد بيشتر احتياط کنيد) 1- اولين نکته ترک مصرف سيگار و تنباکو است، چون مواد موجود در اين دخانيات باعث مسدود شدن زودرس رگ هاي قلب و بروز سکته قلبي مي شود. 2- ورزش منظم و کافي در پيشگيري از بروز سکته هاي قلبي نقش بسيار مهمي دارد (ورزش هايي مثل پياده روي، دوچرخه سواري و شنا). يادتان باشد که ورزش در هواي خيلي سرد يا خيلي گرم خود زمينه ساز حملات قلبي است، پس به اين نکته حتما توجه کنيد. 3- اگر دچار فشارخون بالا يا ديابت هستيد، حتما به طور منظم قند و فشار خون و البته ميزان کلسترول خون خود را کنترل کنيد. (قند و کلسترول بالا به سادگي عروق قلبي را مسدود مي کند و زمينه ساز حمله قلبي مي شود). 4- اگر اضافه وزن داريد، حتما سعي کنيد با استفاده از روش هاي اصولي و صحيح، وزن خود را کم کنيد، زيرا اضافه وزن ممکن است فشار خون را افزايش دهد و روي قلب فشار بيشتري وارد کند. 5- افرادي که در برخورد با مشکلات روزمره آرامش خود را حفظ مي کنند و استرس کمتري دارند، به ميزان بسيار کمتري به سکته هاي قلبي دچار مي شوند. 6- تغذيه نقش اساسي در پيشگيري از بروز هر نوع بيماري به خصوص بيماري هاي قلبي و عروقي دارد.يک ضرب المثل چيني مي گويد " پدر يک بيماري هرچه باشد، مادرش تغذيه نامناسب است". براي سلامت قلب، سعي کنيد مصرف فست فود و به طور کلي غذاهاي شور و چرب را به شدت محدود کنيد. به جاي روغن هاي حيواني و روغن نباتي جامد از روغن هاي گياهي مثل روغن زيتون، ذرت و کانولا براي آشپزي استفاده کنيد (اگر تري گليسريد بالا داريد، مصرف همين روغن ها هم بايد محدود شود).روزي چند وعده سبزيجات و ميوه هاي تازه به خصوص انواعي که حاوي آنتي اکسيدان بالاست (مثل کلم بروکلي، گوجه فرنگي، انگور، شاتوت، و ..) مصرف کنيد. نوشيدن مايعات مثل آب و چاي سبز را بيشتر و از لبنيات کم چرب استفاده کنيد. چون گوشت قرمز و زرده تخم مرغ حاوي کلسترول بالا است، به افراد در معرض خطر توصيه مي شود، مصرف حبوبات و غذاهاي دريايي ( ماهي و ميگو) را جايگزين کنند. سير از جمله سبزيجاتي است که چربي و فشار خون را پايين مي آورد و غلظت خون را نيز کم مي کند. سعي کنيد حداقل روزي يک يا دو حبه آن را به صورت خام مصرف کنيد ( سيرحتما بايد جويده يا خرد شود تا ماده موثره آن آزاد شود). 7- نتايج تحقيقات جديد نشان مي دهد که مصرف اسيد هاي چرب امگا۳ از بروز حملات قلبي تا حد زيادي پيشگيري مي کند. ميزان اين ترکيب در ماهي ها به خصوص ماهي سالمون يا ساردين و گردو و سويا بالاست. اگر با خوردن هريک از اين مواد غذايي مشکل داريد مي توانيد از کپسول هاي حاوي روغن ماهي يا امگا ۳ استفاده کنيد. 8- فراموش نکنيد گرچه مصرف آسپرين مي تواند باعث کاهش غلظت خون شود و خطر بروز لخته هاي قلبي را کاهش دهد ولي به دليل عوارض احتمالي مثل اختلال هاي گوارشي و خطر خونريزي، بهتر است مصرف آن تحت نظر و با توصيه پزشک باشد و از مصرف خودسرانه آن پرهيز کنيد. و نکته آخر اين که: بر اساس آمارها ميزان بروز حملات قلبي با سرد شدن هوا افزايش مي يابد که احتمالا دليل آن افزايش فشارخون بدن با کم شدن دماي محيط و همچنين غليظ تر شدن خون است که باعث مي شود قلب براي پمپاژ خون به سراسر بدن فشار بيشتري را متحمل شود. بنابراين به خصوص افرادي که سابقه حمله قلبي دارند بايد دقت کنند که در فصول سرد سال دماي اتاق را بين 18 تا 25 درجه سانتي گراد نگه دارند و همچنين در صورت فعاليت بدني در هواي آزاد حتما از کلاه و دستکش و لباس گرم استفاده کنند. دکتر نعيمه نوبخت- تصويرسازي از مريم باقري