افکارنيوز/ همزمان با بالا رفتن سن، رعايت برخي نکات تغذيهاي براي افراد مسن و سالمند به منظور حفظ سلامت جسمي آنان در اين مرحله از زندگي ضروري است. در اين نوشتار ۷ ماده مغذي براي چنين افرادي معرفي شده است.
بر اساس مقاله منتشر شده در شبکه خبري فاکسنيوز، تمام افراد از سن ۵۰ سالگي به بعد به دليل تغييرات ناشي از افزايش سن در بدنشان بايد بيش از گذشته در مورد تنوع موادغذايي مصرفي و انواع ريزمغذيهاي مورد نياز بدنشان مطلع باشند. در اين ميان مصرف برخي از املاح و مواد مغذي براي اين گروه سني بيشتر توصيه ميشود که مهمترين آنها به شرح زير است:
ويتامين D
در سالهاي اخير مطالعات گستردهاي براي بررسي اهميت مصرف اين ويتامين به ويژه براي افراد مسن انجام شده اما همچنان اکثريت زنان به ميزان کافي از آن مصرف نميکنند. نتايج يک مطالعه اخير نشان ميدهد افراد بزرگسالي که سطح ويتامين D خونشان در پايينترين ميزان است، دو برابر بيشتر از ساير مردم در معرض مرگومير زودرس به هر دليلي هستند. همچنين اين ماده مغذي مهم در افزايش ايمني، بهبود عملکرد ماهيچهها و پيشگيري از آسيبديدگيها نقش دارد.
کلسيم
پس از سن ۵۰ سالگي تراکم استخوانهاي بدن با سرعت بيشتري کاهش مييابد به گونهاي که از هر سه زن يک نفر شکستگي استخوان را تجربه ميکند. بررسيها نشان ميدهد پس از يائسگي زنان سه تا پنج درصد تراکم استخوانشان را سالانه از دست ميدهند. کلسيم براي انقباض ماهيچهاي ضروري است. علاوه بر اين مصرف کلسيم براي عملکرد مناسب اعصاب و حفظ تعادل اسيدي بدن ضرورت دارد.
پروبيوتيکها
پروبيوتيکها به افزايش سطح ايمني بدن، بهبود عملکرد سيستم گوارشي، سلامت پوست، کاهش کلسترول بد خون، مبارزه با بيماريهاي لثه و کنترل وزن بدن کمک ميکنند.
اسيدهاي چرب امگا-۳
اين اسيدها نيز در حفظ سلامت مغز، بهبود قدرت بينايي و سلامت مو و پوست، بهبود گردش خون، کاهش درد ماهيچهاي، کاهش بيماريهاي قلبي، افسردگي و التهابها تاثير مفيد دارند.
منيزيم
مصرف اين ماده معدني در حفظ انرژي بدن و احساس شادابي موثر است. منيزيم به عملکرد طبيعي ماهيچهها و سيستم عصبي کمک ميکند و موجب ميشود ضربان قلب ريتم مناسبي داشته باشد. همچنين اين ماده معدني براي حفظ استخوانها، سيستم ايمني و کاهش خطر ابتلا به سکته مغزي و قلبي توصيه ميشود. علاوه بر اين مصرف منيزيم در تنظيم قندخون و فشارخون نقش موثر دارد.
فيبر
موادغذايي حاوي فيبر خوراکي به ثابت نگهداشتن قندخون و کاهش واکنش انسولين و همچنين کاهش ميزان هضم و جذب موادغذايي کمک ميکند و در نتيجه باعث ميشود احساس گرسنگي به تاخير بيافتد. به گفته پزشکان مصرف رژيم غذايي حاصل فيبر کافي، روشي مناسب براي کنترل وزن به حساب ميآيد. بررسيها نشان ميدهد که به ازاي هر گرم فيبر مصرفي، حدود هفت کالري در بدن سوزانده ميشود.