ماجرای مشهورترین جشنواره نور ژاپن چیست؟





لست سکند/ در سال ۱۹۹۵، شهر کوبه (Kobe) با يکي از مخربترين زمينلرزههاي تاريخ ژاپن آسيب شديد ديد. در ميان شهرهاي بزرگ، کوبه نزديکترين شهر به مرکز زلزله بود، براي همين بيشترين آسيب را هم از نظر زيرساختها و هم از نظر تلفات انساني تجربه کرد. براي اداي احترام به هزاران نفري که در اين زلزله کشته شدند و به منظور اميد دادن به شهرونداني که از زلزله جان سالم به در بردند، جشنواره نوري به نام Kobe Luminarie در آن سال در ماه دسامبر برگزار شد. بعد از زلزله، کوبه برق نداشت و در تاريکي فرو رفته بود. بنابراين اولين جشنواره لوميناري (Luminarie) براي روشن کردن شهر و اميد دادن به مردم کوبه بود که شهرشان به زودي بازسازي خواهد شد.
اين چراغها توسط دولت ايتاليا به مردم کوبه اهدا و تاسيسات نيز توسط يک طراح ايتاليايي به نام والريو فستي (Valerio Festi) و يک طراح بومي به نام هيروکازو ايمائوکا (Hirokazu Imaoka) ساخته شدند. اگرچه در ابتدا هدف اين نبود که جشنواره لوميناري يک رويداد سالانه شود اما در اولين اجرا، اين جشنواره بسيار محبوب شد و شهر چاره نداشت جز اينکه آن را هر ساله برگزار کند.
در اين روزها بيش از سه ميليون نفر از مکانهاي مختلف به شهر کوبه ميآيند تا شاهد برگزاري بزرگترين جشنواره نور اين کشور باشند که تقريبا به مدت دو هفته در ماه دسامبر برگزار ميگردد که البته امسال به دليل بيماري کرونا معلق مانده است.
موضوع جالب ديگر اينکه هر کدام از اين چراغها به صورت جداگانه با دست نقاشي شدهاند.سال پيش اين رويداد به مدت ۱۲ سال از ۶ دسامبر تا ۱۷ دسامبر برگزار شد. در اين جشنواره تونلهاي چراغي شبيه تونلهاي شکوفههاي گيلاس مشهور ژاپن ساخته شده بود که جزو هيجانانگيزترين بخش جشنواره ميباشد.
در زير برخي از زيباترين طراحيهاي ايجاد شده در طول اين سالها آورده شدهاست.