خطرناک ترین غذاهای لوکس دنیا
لست سکند/ غذاهايي که در اين مطلب قصد معرفي آنها را به شما داريم برخي از لوکس ترين ها در دنيا هستند که به طور حتم بايد در ليست هر ماجراجوي دوستدار غذايي قرار بگيرد. در عين حال بدست آوردن اين غذاها بسيار خطرناک بوده و تاکنون جان صدها ماهيگير شجاع را گرفته است.
1. آبالون Abalone – چين، ژاپن و جنوب شرق آسيا
آبالون حلزون هاي دريايي خوراکي بزرگي هستند که به خاطر گوشت طعمدار و صدف هاي رنگين کماني زيباي خود شناخته مي شوند. اين حلزون ها را مي توان در آب هاي ساحلي سراسر دنيا جست و جو نمود اما بيشتر آنها از سواحل نيوزيلند، آفريقاي جنوبي، استراليا، غرب آمريکاي شمالي و ژاپن جمع آوري شده و به خصوص در آشپزي جنوب شرق آسيا و آمريکاي لاتين محبوب هستند. دلايلي از جمله بيماري، صيد بيش از حد و کاهش سهام باعث شده اند که قيمت آبالون به شکلي غير قابل کنترلي افزايش يافته و آن را به يکي از خوراکي هاي بسيار پرطرفدار و گران تبديل کند.
البته نکته اي که وجود دارد اين است که تنها غواصان مي توانند آبالون را جمع کنند، اما در آب هاي آفريقاي جنوبي، نيوزيلند و آمريکاي شمالي، غواصي براي آبالون به همراه دستگاه تنفسي زير آب غير قانوني است. هر سال صدها نفر بدون وسايل تنفسي، جان خود را براي اين حلزون هاي گران قيمت به خطر مي اندازند؛ روشي سخت و خطرناک که در آن غواص ناگزير از حبس کردن نفس خود تا عمق 10 تا 20 پايي زير سطح اقيانوس است.
همچنين دقت کنيد که اين افراد معمولا لباس هاي شناي سنگين، کمربند سربي و قطعات سنگيني از آهن براي جدا کردن اين حلزون هاي از صخره ها حمل مي کنند و به همين دليل جاي تعجب ندارد که سالانه تعداد بسياري غواص در راه به دست آوردن اين مخلوقات غرق مي شوند. سال گذشته در يک تعطيلات آخر هفته، 3 نفر در خط ساحلي کاليفرنيا جان خود را از دست دادند. به هر روي شرايط اقيانوسي مي تواند غير قابل پيش بيني باشد و به همين دليل جاي تعجب ندارد که برخي غواصان تازه کار رها کردن کمربند وزنه ي خود را فراموش کرده يا در بازگشت به سطح آب، هوشياري خود را از دست بدهند.
چگونه و کجا آنها را امتحان کنيم؟
شما مي توانيد آبالون را در سوشي هاي ژاپني به صورت خام امتحان کرده يا اينکه آنها را به سس سويا آغشته کنيد. اگر خيلي شجاع هستيد مي توانيد «توتسرور» را امتحان کنيد که در واقع امعا و احشا تخمير شده ي حلزون است. در چين، آنها را در حالي که کنار قارچ شيتاکي به آرامي پخته شده اند به سبک کانتوني به همراه سس سويا، زنجبيل و گشنيز ميل مي کنند. در کره، آبالون را در پودينگ برنج مخلوط مي کنند که تبديل به صبحانه اي بسيار دلچسب مي شود.
2. صدف هاي گردن غازي Gooseneck Barnacles – شمال اسپانيا و پرتغال
اين سخت پوستان با ظاهر عجيب خود با نام percebes نيز شناخته شده و غذايي هستند که مي توان آنها را در شمال اسپانيا يافت. جالب است بدانيد که ماهيگيران از يک صيد خوب مي توانند روزانه تا 1000 يورو کاسب باشند.
اين خوراکي را با گوشت خوش طعم و عطر نمکي و دريايي آن مي شناسند. اين موجودات خود را به سنگ ها چسبانده و با استفاده از شاخک هاي خود، پلانکتون ها را جذب مي کنند و امکان پرورش آنها به صورت تجاري وجود ندارد. تصادفي نيست که بهترين مکان براي پيدا کردن آنها در خط ساحلي مرگ (Costa de la Muerte) ميباشد. در اين مکان بادهاي متغير و صخره ها زندگي هزاران ملوان را گرفته و صدها کشتي را نابود کرده است.
براي بدست آوردن صدف هاي گردن غازي ابتدا بايد از درون قايق به آب پريده، از تشکيلات سنگي تيزي بالا رفت که دائما در معرض شلاق هاي شديد امواج قرار دارند. بهترين صدف هاي گردن غازي در مناطقي با امواج بسيار بلند و قوي زندگي مي کنند که اين موضوع برداشت آنها را از روي صخره ها بسيار خطرناک مي کند. امواج مي توانند متغير بوده و در ترکيب با جريان هاي اقيانوسي قوي، جان ماهيگير را در کسري از ثانيه بگيرند.
چگونه و کجا آنها را امتحان کنيم؟
بهترين حالت براي لذت بردن از اين صدف ها، اين است که آنها را به سادگي با ليمو بخارپز کرده و در مايونز سيردار زد و خورد. در منوهاي گاليسيايي و در امتداد سواحل پرتغال مي توانيد اين غذا را بيابيد. اين غذا همچنين در ايالت واشنگتن و بريتيش کلمبيا کانادا نيز محبوب است.
3. لانه پرنده – تايلند، ويتنام و بورنئو
سوپ لانه ي پرنده را احتمالا تنها در کارتن ها ديده ايد، اما اين سوپ يکي از غذاهاي خوشمزه در چين به شمار مي رود جايي که يک لانه ي متوسط پرنده به قيمتي بالغ بر 2000 دلار به فروش مي رسد. اين لانه ها به طور خاص توسط بزاق دهان پرستوها ساخته شده و در معرض هوا خشک مي شوند و وقتي در آب قرار مي گيرند، بافت ژلاتيني مطبوعي پيدا مي کنند. اين لانه ها را از غارهايي در بورنئو و تايلند مي توان پيدا کرد که شغلي بسيار سخت و خطرناک است و افراد ناگزيرند پابرهنه از ساختارهاي سست بامبو در حالي بالا بروند که تنها حائل آنها ديوارهاي غار است و در همين ميان يک چراغ قوه نيز بين دندان هاي خود نگه داشته اند.
هر سال در حين انجام اين کار خطرناک صدمات بسيار جدي براي اين افراد رخ مي دهد؛ به هرحال پرستوها لانه هاي خود را در مکان هايي مي سازند که دسترسي به آنها مشکل باشد، اما قيمت بالاي اين لانه ها همچنان افراد را تشويق مي کند که براي بدست آوردن آنها تلاش کنند. البته برداشت اين لانه ها از نظر مباحث پايداري و مداخلات زيست محيطي موجب برانگيخته شدن نگراني هايي براي اين پرنده ها شده است. غير از آنچه گفته شد خط ابتلا به آنفولانزاي مرغي از خوردن سوپ هايي که با لانه هاي وارداتي غيرقانوني تهيه مي شوند وجود دارد.
چگونه و کجا آنها را امتحان کنيم؟
مطمئن شويد که لانه ها از بورنئو، ويتنام يا تايلند مي آيند، جايي که قوانين پايداري سختگيرانه تر است. از جمله غذاهاي کلاسيکي که با لانه ي پرنده تهيه مي شوند سوپ يا دسري شيرين به نام تونگ سوئي (کاستاردي شل که به عنوان دسر سرو مي شود) هستند، اما شما مي توانيد آن را به همراه برنج يا بصورت ژله ي آماده نيز امتحان کنيد.
4. خرچنگ کينگ آلاسکايي Alaskan King Crab - آلاسکا
فصل صيد خرچنگ کينگ که در آب هاي آلاسکا يافت مي شود، بسيار کوتاه است و گاهي تنها چند روز طول مي کشد. در اين زمان، ماهيگيران در آب هاي منجمد کننده درياي برينگ ميروند تا با استفاده از کوزه هايي که در آب مي اندازند اين خرچنگ ها را شکار کنند که گاهي تا عمق 180 متري فرو مي روند.
جاي تعجب نيست که برنامه ي شبکه ي ديسکاوري سفر اين ماهيگيران را که در شيفت هاي 18-20 ساعته کار مي کنند دنبال کرده و به آن عنوان مرگبارترين و خطرناک ترين صيد را داده است. تخمين زده مي شود که در طول اين فصل هر هفته يک ماهيگير جان خود را از دست بدهد و نرخ مرگ و مير اين شغل 75% بالاتر از شغل خلبانان و آتش نشانان است. 80 % اين مرگ و ميرها به دليل آب گرفتگي عرشه و غرق شدن است، اما ماشين هاي سنگيني که کوزه هاي خرچنگ را بلند مي کنند نيز مسئول اين جراحات وحشتناک هستند.
زماني که خرچنگ ها صيد شدند، بسيار آسيب پذير هستند و امکان يخ زدن و مرگ آنها در هواي سرد وجود دارد که به دنبال آن شروع به ضربه زدن به يکديگر مي کنند يا ممکن است حتي از حرکت هاي قايق آسيب ببينند. ماهيت خطرناک اين شغل بدين معناست که اين ماهيگيران مي توانند در طول فصل صيد، ده ها هزار دلار درآمد داشته باشند.
چگونه و کجا آنها را امتحان کنيم؟
اين خرچنگ ها به سراسر دنيا و مخصوصا آمريکا صادر شده و مي توانند در کنار استيک سرو گردند. اما بهترين راه براي طبخ آنها به صورت بخار پز يا جوشانده و سرخ کردن در کره مي باشد. در ژاپن نيز اين خرچنگ ها طرفداران زيادي دارند و به شکل تمپورا يا گريل شده با سسي ترش و شيرين سرو ميشود.
5. مار دريايي – جنوب شرق آسيا و ژاپن
اگر تا به حال به جنوب شرق آسيا سفر کرده ايد ممکن است در سوغاتي فروشي ها با بطري هايي مواجه شده باشيد که داخل مايعي عجيب، بدن پر پيچ و خم يک مار را به نمايش مي گذارند. مارهاي دريايي را براي مصرف غذايي و همچنين اهداف دارويي در خليج تايلند صيد شده و در سوپ يا به صورت سرخ شده سرو مي کنند که در نوع خود بسيار خوشمزه است.
يکي ديگر از موارد استفاده ي مارهاي دريايي براي مصارف دارويي در چين و ويتنام مي باشد. روش صيد مارهاي دريايي بدين شکل است که شب ها به هنگام صيد هشت پا، توجه اين مارها را با نور جلب مي کنند؛ جالب است بدانيد که هر ساله براي صيد آنها حدود 700 کشتي ماهيگيري مورد نياز مي باشد.
زهر مار دريايي قوي و کشنده است و نکته ي جالب اينجاست که بسياري از اين ماهيگيران، دسته بندي مارها از نظر سايز را با دستان برهنه انجام مي دهند و خطر گازهاي خطرناک و کشنده را به جان مي خرند. پادزهر کمي در اين منطقه موجود است به همين دليل ماهيگيران پوست خود را با تيغ مي برند و زهر را بيرون مي کشند و يا براي کاهش درد از درمان هاي خانگي مانند قرار دادن رب سير روي زخم استفاده مي کنند.
چگونه و کجا آنها را امتحان کنيم؟
مارها را در عصاره اي نمکي مي جوشانند تا با آن سوپ درست کنند و معمولا به صورت کامل با استخوان و ... سرو مي شوند. اين غذا را مي توانيد در ژاپن يا تايلند امتحان کنيد؛ در ژاپن، مارهاي دريايي را خشک مي کنند. در شمال ويتنام پوره با خون مار دريايي يک غذاي محبوب به حساب مي آيد.