اسکی روی آتشفشان فعال!





دلتا/ آتشفشان سرو نگرو در نيکاراگوئه علاوه بر اينکه جاذبه گردشگري اين کشور است به مکاني براي اسکي سواري آنان نيز تبديل شده است. ورزش خطرناک تخته سواري روي آتشفشان در سال ۲۰۰۴، در سرو نگرو اختراع شد.سرو نگرو (به اسپانيايي: Cerro Negro) به معناي تپهٔ سياه آتشفشاني فعال از نوع مخروط خاکستر به ارتفاع ۷۲۸ متر واقع در نيکاراگوئه و يکي از فعالترين آتشفشانهاي اين کشور است. سرو نگرو همچنين جوانترين آتشفشان در آمريکاي مرکزي است. با مجله دلتا همراه باشيد تا با اين آتشفشان و تفريحاتي که ايجاد کرده آشنا شويد.
سرو نگرو در منطقهاي روستايي در ۲۵ کيلومتري شمال شرقي لئون قرار دارد و تاريخ شکلگيري آن به آوريل ۱۸۵۰ ميرسد. اين آتشفشان از آن زمان تاکنون يکي از فعالترين آتشفشانهاي نيکاراگوئه بوده است. سرو نگرو بزرگترين، جنوبيترين و جديدترين مخروط خاکستر از مجموعهاي ۴ تايي از مخروطهاي جوان خاکستر است که در بخش مرکزي رشتهکوه مارابيوس و در فاصلهٔ ۵ کيلومتري از شمال غربي آتشفشان لاس پيلاس بهوجود آمدهاند. فورانهاي استرومبولي تا شبهپلينيايي اين آتشفشان با وقفههاي هر چند سال يا هرچند دهه يکبار سبب تشکيل مخروطي بازالتي و ۲۵۰ متري و ميداني از گدازه تازه در اطراف آن شده است.
سرو نگرو آتشفشاني سياهرنگ است و به همين دليل آن را تپه سياه يا کوه سياه نامگذاري کردهاند. دامنههاي اين آتشفشان شيبدار بوده و به دليل جوان بودن و فعاليتهاي مداوم آتشفشاني عاري از هرگونه پوشش گياهي است.
نيکاراگوئه با ۶ ميليون جمعيت، بزرگترين کشور آمريکاي مرکزي و با پايتخت ماناگوآ از کشورهاي غني، باشکوه و مملو از جذابيتهاي گردشگري و ديدني است. با سفر به نيکاراگوئه خواهيد ديد که اين کشور براي هر سليقهاي جاذبه مخصوص دارد. سواحل اقيانوس آرام، جنگل، تنوع جانوري، درياچه، آبشار، آتشفشان فعال، شهرهاي تاريخي و مردم مهربان و خونگرم از داراييهاي نيکاراگوئه محسوب ميشوند.
اگر به اسنوبرد و سورتمه علاقه داريد، بهتر است اسکيت برد سواري در دهانه آتشفشان را امتحان کنيد! سرو نگرو که از سنگهاي آتشفشاني کوچک و ريز تشکيل شده و به پاتوق اسکيت برد سواري آتشفشاني تبديل گشته است و علاقه مندان بوسيله سوار شدن يا خوابيدن روي يک تخته چوبي از شيب دهانه پايين و بالا ميروند. ماجراجويان در ابتدا بايد اين کوه ۲۳۸۸ فوتي از صخرههاي لغزان را بالا بروند و سپس مانند اسکي بازها روي تختهها يا اسکيت بردهاي خود ايستاده و يا روي آن دراز بکشند و با سرعت ۳۰ کيلومتر در ساعت به پايين بروند.