طبنا/ راي آنکه خوب بخوابيد
شير اسيدآمينه تريپتوفان دارد. تريپتوفان در بدن تبديل به سروتونين ميشود. سروتونين يک ناقل عصبي است که باعث ايجاد حالت خوابآلودگي ميشود. با اين حال هنوز تحقيقات کافي درمورد تاثير واقعي شير بر خواب شبانه انجام نشده است. مسلم است که نوشيدن يک ليوان شيرگرم قبل از خواب راه مناسبي براي تامين يک وعده از نياز روزانه بدن به لبنيات است و از طرف ديگر طعم و گرماي آن به آرامش ذهن و بدن کمک ميکند، پس بهتر است آن را امتحان کنيد.
لبنيات چاقکننده است
اگر ميخواهيد چاق نشويد
تحقيقات نشان دادهاند، مصرف محصولات لبني بهعنوان بخشي از يک رژيم غذايي سالم ميتواند از چاقي و اضافه وزن جلوگيري کند. محققان معتقدند، اين خاصيت بهدليل وجود کلسيم در شير ايجاد ميشود. علاوه بر اين، پروتئين موجود در شير اشتها را کاهش ميدهد و در نتيجه باعث ميشود، فرد احساس سيري کند و هر چه فرد بيشتر احساس سيري کند کمتر غذا ميخورد. در نتيجه دچار اضافه وزن نخواهد شد.
پاستوريزه کردن شير باعث از بين رفتن ويتامينها و مواد معدني آن ميشود
فقط پاستوريزه
شير پاستوريزه سرشار از 16 نوع ماده مغذي از جمله کلسيم و ويتامين D است. پاستوريزه کردن تاثير چشمگيري بر مواد مغذي شير نميگذارد بلکه تنها با استفاده از گرما باکتريهاي مضر موجود در شير را از بين ميبرد. اين عمل در واقع شير را به يک نوشيدني بيخطر تبديل ميکند.
نوشيدن شير باعث ايجاد سنگ کليه ميشود
دشمن سنگ کليه
مصرف مايعات و کلسيم به اندازه کافي در طول روز ميتواند از ايجاد سنگ کليه جلوگيري کند. در واقع مصرف حداقل 2 وعده شير وخوراکيهاي سرشار از کلسيم در روز خطر ايجاد سنگ کليه را افزايش نميدهد، بلکه اين احتمال را تا حد زيادي کاهش ميدهد. بايد توجه کرد با اينکه دريافت کلسيم از طريق موادغذايي ميتواند از ايجاد سنگ کليه جلوگيري کند اما مصرف مکملهاي کلسيم و ويتامين D ميتواند خطر ايجاد سنگ کليه را افزايش دهد، بنابراين بهتر است که کلسيم مورد نياز خود را از موادغذايي مانند شير دريافت کنيد.
شير ارگانيک مغذيتر از شير معمولي است
ارگانيک يا غيرارگانيک، شير بخوريد
شير ارگانيک و غيرارگانيک هردو به يک اندازه مواد مغذي مانند کلسيم، ريبوفلاوين و منيزيم دارد. شير ارگانيک به شيري گفته ميشود که گاو شيرده آن به هيچ عنوان از علف يا خوراکيهاي حاوي کود و سموم شيميايي تغذيه نکرده باشد و هيچ هورمون، آنتي بيوتيک يا داروي شيميايي ديگري براي افزايش مقدار شير يا حتي درمان به آن گاو تزريق نشده باشد.
شير باعث ايجاد خلط و احساس گرفتگي گلو ميشود
حس عجيب گلو
بافت نرم شير ممکن است باعث غليظ تر شدن آب دهان در ناحيه گلو شود و اين موضوع موجب ميشود که فرد احساس کند گلويش خلط آورده است اما در واقع نوشيدن شير خلطآور نيست. تحقيقات انجام شده در مورد تفاوتهاي شير گاو و شير سويا نشان داده که اين دو محصول از لحاظ ايجاد خلط يا احساس دهاني هيچ تفاوتي با يکديگر ندارد.
شير بدون چربي نسبت به شير پرچرب، کلسيم کمتري دارد
شير کم چرب هم مفيد است؟
تمام انواع شير از جمله انواع بدون چربي، يکدرصد چرب، 2درصد چرب و پرچرب همگي يک ميزان ويتامين و موادمعدني از جمله کلسيم دارد. تنها فرق ميان اين شيرها در ميزان چربي و کالريشان است. جداسازي چربي از شير تاثيري روي مواد مغذي آن نميگذارد. يادتان باشد استفاده از شير بدون چربي و شير کمچرب براي کودکان زير 2سال توصيه نميشود
نوشيدن شير باعث بلوغ زودرس دختران ميشود
تاکنون هيچ مدرکي به دست نيامده است که ثابت کند نوشيدن شير سن بلوغ را در دختران به جلو مياندازد. امروزه دختران نسبت به نسلهاي قبل در سنين پايين تري بالغ ميشوند. دليل اين موضوع هنوز بهطور کامل کشف نشده است. با اين حال بسياري از محققان اضافه وزن در نوجوانان را عامل بلوغ زودرس آنها ميدانند. نوشيدن شير باعث جلوگيري از اضافه وزن و بلوغ زودرس خواهد شد. شير سرشار از کلسيم است و نبايد از رژيم غذايي کودکان و نوجوانان حذف شود.
هموژنيزه کردن شير خاصيت آن را کاهش ميدهد